Keniaanse politie controleert op maximaal gewicht 50 kg aardappelzakken

De Keniaanse politie blijft hard optreden tegen aardappeltelers die zich niet aan de regels houden en heeft vier mensen aangehouden die de Potato Regulation Act hebben overtreden. Deze wet schrijft voor dat aardappelen niet in zakken zwaarder dan 50 kilo mogen worden verpakt. Lokaal voert de politie controles uit op teeltbedrijven en bij transportvoertuigen. 

Onlangs werden er in Nyabdurua County nog twee vrachtwagens aangehouden die aardappelen vervoerden in niet toegestane zakken. "Volgens de wet mogen de zakken niet zwaarder zijn dan 50 kilo, maar de onderschepte zakken wogen 60 tot 70 kilo," vertelde politiechef Nancy Jerobom aan www.sundayworld.com. “We hebben vier mensen gearresteerd, waaronder de chauffeurs." De politiechef waarschuwde dat handelaren en telers zich aan de voorschriften moeten houden, willen zij geen boete krijgen.

Hannah Njenga, waarnemend landbouwminister in Nyandarua County, vertelde dat er in alle regio's in Kenia weegmachines zijn  geïnstalleerd om telers en handelaren te helpen bij het verpakken van aardappelen binnen de toegestane limiet. "We zullen nog meer weegapparatuur inkopen," liet zij weten. 

Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven