Premium Japanse meloenen geveild voor €20.300

Een paar premium Japanse meloenen werd onlangs voor €20.300 verkocht op een veiling. Dit is veel meer dan vorig jaar, toen de Covid-pandemie zijn weerslag op de biedingen had. Toch is het bedrag dat tijdens deze eerste veiling van het jaar voor de befaamde Yubari-meloenen werd betaald beslist niet het hoogste. In 2019 werd een paar Yubari-meloenen namelijk voor een recordbedrag van €37.627 geveild. Vorig jaar kelderde de prijs naar €903, wat volgens telers te wijten was aan het feit dat rijke bieders vanwege het virus wegbleven en niet tegen elkaar opboden. 

"Het prijsherstel dit jaar is te danken aan het feit dat kopers elkaar weer uitdagen om hoger te bieden," aldus een vertegenwoordiger van de groothandelsmarkt. 

France24.com bericht dat de gelukkige koper een lokale producent van babyvoeding is, die met zijn aankoop wat blijdschap hoopt te verspreiden.

De geveilde meloenen waren afkomstig uit Hokkaido, het noordelijkste eiland van Japan, en tevens een populaire toeristische bestemming. In de regio geldt momenteel nog de noodtoestand vanwege de virusuitbraak. 

Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven