Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lucien de Wit (LuBaFresh): "Laatste weken Europese druivenmarkt flink aangetrokken"

Eerste Black Magic en Victoria-druiven uit Sicilië gearriveerd

Tholen - Bij Luba Fresh in Venlo zijn de eerste Siciliaanse druiven van Auteri gearriveerd. "We starten een week eerder dan vorig jaar. Deze druiven komen uit de kassen en de volumes zijn nog beperkt. Maar ondanks dat de prijzen nog aan de hoge kant zijn, is er al een gezonde vraag uit de markt", vertelt Lucien de Wit. "In Sicilië verwacht men een 15-20% grotere oogst dan vorig jaar, al zullen met name de grove druiven nog moeilijk te vinden zijn."

De eerste variëteiten die worden aangevoerd zijn Black Magic en Victoria. "In het algemeen zie je dat er steeds meer pitloze variëteiten worden aangeplant in heel Italië en dat volume neemt dan ook jaarlijks toe, maar het zal nog wel vier weken duren voor de eerste pitloze druiven uit Italië arriveren", verwacht de importeur, die vertelt dat de druivenmarkt in Europa de laatste drie weken fors is aangetrokken.

"Ook Egypte stuurt al de eerste druiven naar Europa, maar het brixgehalte van die druiven is nog laag, daarom krijgen wij pas in week 22 de eerste Egyptische druiven binnen. Deze week hebben we ook de laatste druiven uit India binnengekregen. In volumes heeft India een goed seizoen gehad. De eerste vier en laatste vier weken van het seizoen waren goed. De periode tussenin was lastig, maar doordat de kwaliteit beter was dan vorig jaar hebben we al met al toch een redelijk goed seizoen gehad", besluit Lucien.

Voor meer informatie:
Luciën de Wit
LuBa Fresh
+31 (0)77 777 7715
Mob: 06-41273443
[email protected]  
www.LuBaFresh.com