Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Supermarktleveranciers profiteren van flexibiliteit in productprogramma’s

Volautomatisch maaltijden inpakken met case packers van Lan Handling

Lan Handling Technologies speelt met haar flexibele inpakrobots in op de toenemende vraag van voedselproducenten om diverse productformaten en patronen in zowel kratten als dozen te kunnen laden. “De markt voor producten zoals kant-en-klare maaltijdsalades, groenterijst en vleesvervangers is booming”, legt Sales Manager Mark de Boer uit. “Daarnaast blijft de beschikbaarheid van personeel bij veel productiebedrijven een uitdaging, waardoor automatisering nog interessanter wordt.”

Voorzichtigheid bij top seal trays
Bij bepaalde top seal trays, bijvoorbeeld de easy peel van kant-en-klaarmaaltijden, speelt de fijngevoeligheid van de afdichting vaak een cruciale rol. “Om deze intact te houden, rusten we onze inpakrobots uit met speciale grippers en zorgen we ervoor dat de bewegingen van de robotarm zo vloeiend mogelijk zijn.”

Extreem nauwkeurig
Door de 6-assige robot met flex-grippers kan de productoriëntatie nog tijdens de robotvlucht aangepast worden, waardoor complexe bewegingen en nauwkeurige plaatsing in klantspecifieke dozen mogelijk zijn. “We zien dat dit veel voordelen oplevert bij klanten die bijvoorbeeld werken met dozen met overhangende randen.”

 

 

 

 

 

 






Tientallen productprogramma’s

Lan Handling heeft haar robotcellen zo uitgevoerd, dat met minimale aanpassingen een grote flexibiliteit te behalen is. Een wens die terugkomt bij recente projecten voor onder andere Hoogvliet supermarkten en Heemskerk fresh & easy. Bij de laatste kunnen de inpakrobots van Lan Handling maar liefst 34 unieke combinaties verwerken. Mark de Boer: “Dat omstellen van de robotcel gebeurt overigens via een simpel HMI-schermpje. Binnen enkele minuten is de case packer klaar voor een ander product, patroon of productdrager.”

Voor meer informatie:
Mark de Boer
Lan Handling Technologies
Haarlemmerstraatweg 129
1165 MK Halfweg
M +31 630 27 13 08
E mark.deboer@lanhandling.com 
www.lanhandling.com/maaltijden 

Publicatiedatum: