Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schade aan kappen kersenbomen door voorjaarsstorm

Tholen - Vorige week was er sprake van erg harde wind. "Zo’n harde storm heb ik nog nooit mee gemaakt tijdens de periode dat kersen groeien," zegt Jan Hoekstra uit Luttelgeest, eigenaar bij Fruitbedrijf Hoekstra. Er is hierdoor veel schade aangericht. "Om de kersen te beschermen waren ze ingepakt met plastic kappen, maar door de voorjaarsstorm is er zeker een halve hectare kapot, gelukkig had ik nog plastic liggen, maar dat is nu wel op." Het herstel gaat zeker twee weken duren en de kosten voor alleen het plastic zouden komen op rond de 5000,- euro.

Jan denkt dat het wel goed komt met de kersen: "De kersen zijn gelukkig nog intact en voor nu ziet het er goed uit, al kan ik er nog niet veel over zeggen. We doen er alles aan om ze zo goed mogelijk te bestuiven, met onder andere bijen bij de bomen, maar ik kan pas over tien dagen echt zeggen of het een goede oogst wordt."

Voor meer informatie:
Fruitbedrijf Hoekstra
Oosterringweg 24 I
8315 PT Luttelgeest
+31 (0)527 202895
hoekstra_jan@hotmail.com
www.fruitbedrijfhoekstra.nl