Vraag naar Calabrese aardbeien verdrievoudigd

Het aardbeienseizoen bij het Italiaanse Il Gusto della Calabria (De Smaak van Calabrië) gaat naar verwachting door tot de eerste tien dagen van juni. “We hebben een driedubbele vraag in vergelijking met voorgaande jaren. De prijzen zijn eigenlijk altijd goed evenals de afzet. We hopen tot 5-10 juni met onze aardbeien door te kunnen gaan, waarna we verder gaan met andere gewassen”, zeggen Emilio Tropeano en zijn vrouw Alessandra Sgrò, beiden directeur van het Zuid-Italiaanse teeltbedrijf.

Aardbeien, hoofdzakelijk van het Sabrina ras, hebben op de markten van Noord-Italië een gemiddelde prijs van € 3,50 per kilo, terwijl de gemiddelde prijs in het zuiden € 2,80 per kilo bedraagt.

Volgens de bedrijfsleiders hebben zij dit jaar geen sterke druk ondervonden van Spanje, Marokko of Griekenland. “Onze aardbeien zijn goed, vers en gezond en Made in Italy. Ze zijn geteeld volgens de specificaties en normen die de distributeurs eisen, worden zeer gewaardeerd en hebben passende prijzen”, aldus Sgrò.

Het team in een kas met Sabrina aardbeien.

“Wij Calabriërs mogen ons gelukkig prijzen, want ons land geeft veel: de zee, de gezonde lucht en de zon. Wij proberen deze geschenken te behouden. Dit is de reden waarom onze teelt zo gedetailleerd en zo uniek is. Onze sterke punten zijn vooral de aardbeien en de rode ui van Tropea BGA. Wij doen ons best om iets groots en unieks op de markt te brengen”, zegt Tropeano. Het bedrijf zet voornamelijk af aan de Italiaanse groothandelsmarkten.

Sabrina aardbeien in heel Italië
“Als goede Calabriër kon ik geen betere keuze maken. De kwaliteit van het gewas en de garantie zijn de sterke punten van dit bedrijf”, aldus een groothandelaar uit Reggio Calabria. En een marktdeelnemer van Barcellona Pozzo di Gotto (Sicilië) voegt daaraan toe: “De reden waarom wij, ondanks de afstand, ervoor kiezen om met dit bedrijf uit Calabrië te werken, is de zekerheid: het gewas dat wij krijgen, behoudt zijn authentieke smaak.”

Groothandelaren uit Reggio Calabria (links) en Barcellona Pozzi di Gotto (rechts).

“De Italiaanse hoofdstad biedt duidelijk een verscheidenheid aan keuzemogelijkheden. Maar van de verschillende leveranciers is Il Gusto della Calabria de enige die aan onze behoeften aan aardbeien kan voldoen”,  zegt een groothandelaar uit Rome. “Op de vele beurzen waaraan wij hebben deelgenomen, hebben wij de gelegenheid gehad verschillende gewassen uit Calabrië en elders te proeven. Voor ons heeft Il Gusto della Calabria een fundamenteel kenmerk dat alle klanten tevreden stelt: de uniciteit, vooral wanneer we het over aardbeien hebben”, zegt een groothandelaar uit Bologna. 

Groothandelaren uit Rome (links) en Bologna (rechts)

“De aardbei van het Il Gusto della Calabria herken je direct bij de eerste hap. Voor ons kent het zijn gelijke niet”, zegt een handelaar uit Verona. “Wie met dit Calabrische bedrijf werkt, heeft geluk en weet dat. Authentieke smaken, een ongeëvenaarde zorg voor de teelt en een voortdurend streven naar perfectie”, klinkt het vanuit Turijn.

Groothandelaren uit Verona (links) en Turijn (rechts).

“Ze zijn de beste op het gebied van aardbeien. Wij werken al geruime tijd samen met het bedrijf uit Calabrië en in al die jaren heb ik altijd een bijzondere eigenschap in hen herkend: de liefde voor het werk dat zij doen. Hun gewassen zijn het resultaat van deze liefde en daarom zijn ze speciaal”, zegt een groothandelaar uit Catania. “Als we Il Gusto della Calabria met één woord zouden moeten beschrijven, dan zou dat zekerheid zijn. Hun teelt, vooral van aardbeien, heeft een toegevoegde waarde waar niemand tegenop kan”, zegt een handelaar uit Milaan.

Groothandelaren uit Catania (links) en Milaan (rechts). (Alle foto's in dit artikel zijn verstrekt door Emilio Tropeano.)

Voor meer informatie:
Emilio Tropeano
+39 347 2851429
Il Gusto della Calabria Azienda Agricola Srl
c.da Colamaio 2
89812 Pizzo (VV) - Italië
+39 0963 534908
ilgustodellacalabria@hotmail.com
Facebook


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven