Export Zuid-Afrikaanse blauwe bessen zal met 10.000 ton groeien

De exportraming voor het komende Zuid-Afrikaanse blauwebessenseizoen werd onlangs bekendgemaakt. BerriesZA verwacht dit seizoen 25.000 ton blauwe te exporteren," zegt Elzette Schutte, manager van BerriesZA. De totale oogst wordt op ongeveer 36.000 ton geraamd.

Foto rechts: grootschalige blauwebessenplantage wordt productief

In het noorden van Zuid-Afrika is het bloeiseizoen van de blauwe bessen aangebroken. De late zomerregens hebben bijgedragen aan een sterke verbetering van de watersituatie in deze regio. 

Eind deze maand zullen de eerste Zuid-Afrikaanse blauwe bessen worden geplukt. Het seizoen in Limpopo en Mpumalanga bereikt begin augustus zijn piek. 

Het is momenteel warm voor de tijd van het jaar, waardoor het seizoen waarschijnlijk iets eerder van start zal kunnen gaan, net zoals vorig jaar.

"Alles wijst op een veelbelovend seizoen in termen van opbrengsten," merkt een teler uit Limpopo op. "De plaagdruk is iets hoger maar momenteel is de situatie zeker niet problematisch."

In het seizoen 2020-2021 groeide de export van blauwe bessen van 3.500 naar 15.800 ton. 

De Europese Unie heeft het Verenigd Koninkrijk ingehaald als grootste afnemer van Zuid-Afrikaanse blauwe bessen, maar het aandeel dat landen zoals Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Maleisië en Singapore afnemen, groeit ook ieder jaar. 

Voor meer informatie: 
Elzette Schutte
BerriesZA
+27 82 411 0500
elzette@berriesza.co.za
www.berriesza.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven