Seizoen Egyptische rode uien begonnen, seizoen gele uien problematisch verlopen

In Egypte verloopt het uienseizoen tot nu toe niet zoals verwacht. De gele rassen deden het minder goed op de markt. Eén exporteur laat zelfs weten slechts 20% van zijn voorraden te hebben geëxporteerd, waardoor hij zijn product nu op de lokale markt af moet zetten. Het seizoen van de rode uien is inmiddels ook van start gegaan. Vanwege het succesvol verlopen voorgaande seizoen, toen de prijzen hoog waren, werd het Egyptische uienareaal dit seizoen met 30% uitgebreid. 

Volgens Rede Ezz, oprichter van All Fresh Egypt, verloopt het uienseizoen dit jaar totaal anders dan voorgaande jaren. "Het seizoen begon in februari met gele uienrassen die in Boven-Egypte worden geteeld. Deze konden eerder worden gerooid dankzij de gunstige weersomstandigheden. Helaas verloopt het Egyptische uienseizoen dit jaar anders dan andere jaren en ligt ruim 80% van de gele uienoogst nog in bewaring. Dit betekent dus dat we maar 20% van onze gele rassen naar Rusland hebben kunnen exporteren en dat we onze oogst op de lokale markt af zullen moeten zetten."

"Aangezien de prijzen voor rode uien tegen het einde van het vorige seizoen nogal hoog waren, werd het totale uienareaal in Egypte dit seizoen met zo'n 30% uitgebreid," legt Ezz uit. "De Egyptische rode ui onderscheidt zich door haar grote formaat, goede houdbaarheid en intens donkerrode kleur. Importeurs in de EU hebben dan ook veel belangstelling voor deze uien en de grotere maten doen het vooral  goed in de cateringbranche. Als gevolg van de Covid-19-pandemie is de vraag echter nog altijd zwakker dan normaal."

All Fresh teelt en exporteert jaarlijks 5.000 ton gele en rode uien. De vraag nam dit jaar met ongeveer 70% af.

Voor meer informatie: 
Reda Ezz
All Fresh
+201 615 1498
Reda@allfresh-eg.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven