Italiaanse lente-ui nog steeds aanwezig op Europese markt

“Dit lente-uiseizoen verloopt positief. We zijn tevreden over de verwerkte hoeveelheden en onze aanwezigheid op de Europese markt. In de voorbije jaren eindigden wij gewoonlijk rond half maart met de export, maar dit seizoen blijven wij de Duitse en Franse markten bevoorraden. Daar zijn nog steeds geen lokale lente-uitjes, gezien de vorst in het voorjaar. Bovendien zijn de prijzen momenteel vrij hoog en hebben wij ongeveer 30% meer gewassen verplaatst dan vorig jaar”, zegt Francesco Pignataro (foto) marketing manager bij het Italiaanse Auragricola.

Auragricola is het merk van het bedrijf van de familie Buono, dat al meer dan 60 jaar groenten en fruit uit verschillende streken van Zuid-Italië teelt, verwerkt en op de markt brengt. Het is gevestigd in Nocera Inferiore, in de provincie Salerno. Het bedrijf werkt al tientallen jaren samen met verschillende nationale en buitenlandse ketens. Sommige gewassen worden onder private label afgezet. De kernactiviteit van het bedrijf is de teelt, verwerking en afzet van venkel en de Nocerino lente-ui met beschermde oorsprongsbenaming.

“Dit jaar was het niet gemakkelijk om de teelt in goede banen te leiden, gezien de ongunstige weersomstandigheden. In november hebben de overvloedige regen en de vochtigheid er zelfs toe geleid dat het verplanten werd stopgezet. Daardoor hebben we nu te kampen met een achterstand. In december hebben wij dus sterk te lijden gehad van de aanwezigheid van de Egyptische lente-ui, die veel goedkoper is. Wij teler echter uitsluitend Made in Italy-gewassen en daar zijn wij trots op.” 

“Wij zien dat de Nocerino bosui BOB een deel van de markt heeft veroverd, niet alleen op nationale schaal, maar ook in het buitenland, vooral in Frankrijk en Duitsland. Wij zijn dus aanwezig op Europees niveau, zij het met beperkte hoeveelheden. Nu zijn we aan het einde van het seizoen, maar in september beginnen we opnieuw en in juni zal er weer geoogst worden. We zullen dan alleen een lokale lente-ui telen.”

Voor het zomerseizoen heeft Auragricola een teeltprogramma dat voorziet in de aanplant van ongeveer 4 miljoen planten, waarvan de oogst begint vanaf half juni en eindigt in oktober. Daarna wordt alles in gereedheid gebracht voor het winterseizoen. Het team is enthousiast en klaar voor het volgende seizoen, in de hoop dat er een soortgelijke trend met gunstige weersomstandigheden zal zijn.

Voor meer informatie:
Francesco Pignataro
Auragricola Srl 
Z.I. Fosso Imperatore, Lotto 2
84014 - Nocera Inferiore (SA) - Italië
+39 081 937040
info@auragricola.it 
www.auragricola.it  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven