Egyptisch druivenseizoen drie weken eerder dan verwacht begonnen

Het Egyptische druivenseizoen is wat vroeger dan verwacht begonnen. Dankzij het warme weer, ging de oogst drie weken eerder van start. Sommige rassen hebben echter nog wat langer de tijd nodig. De vroege start van het seizoen heeft wel tot een sterke vraag  geleid. 

Volgens Mohamed Elkhtib, exportmanager bij Zamel for Import & Export, is het seizoen zo'n drie weken eerder dan verwacht begonnen. "Het Egyptische druivenseizoen is deze week al van start gegaan. Deze vroege start is te danken aan het warme weer. De afgelopen dagen liep het kwik in Egypte zelfs op tot 45 graden Celsius. Sommige rassen, waaronder Early Sweeten Prime, hebben echter nog wat langer de tijd nodig. We verwachten dat deze rassen in de vierde week van mei op de markt komen. Het seizoen zal nog tot eind augustus/begin september duren. De voornaamste druivenrassen die in Egypte worden geteeld, zijn Early Sweet, Prime, Superior, Flame, Red Globe en Crimson."

Elkhtib zegt dat de Egyptische druivenoogst dit seizoen groter is en dat er momenteel sprake is van een sterke vraag. "De aantallen zijn groter en dat is gunstig omdat de vraag sterk is nu onze druiven de markt eerder bereiken. Rusland is een belangrijke markt voor Egyptische druiven. De export naar Arabische markten komt op gang zodra de Ramadan voorbij is, over ongeveer een week. De export naar markten in de Golfregio start omstreeks 20 mei."

De laatste jaren zijn rode druivenrassen een grotere rol gaan spelen binnen de Egyptische druivensector. "Rode rassen, zoals Flame, Red Globe en Crimson, winnen steeds meer terrein vanwege hun hoge Brix. Op Arabische markten bestaat er een voorkeur voor druiven met een hoge Brix. In Europese landen heeft men liever fruit met een lagere Brix. Nu de vraag van Arabische markten verder toeneemt, is het logisch dat Egyptische druiventelers hierop inspelen door de teelt van rode rassen op te schalen. De voornaamste markten voor Egyptische druiven zijn Rusland, het VK, Frankrijk, Nederland, Oekraïne, Polen, Duitsland, Chili en Zuid-Afrika," zegt Elkhtib tot slot. 

Voor meer informatie: 
Mohamed Elkhtib
Zamel For Import & Export
Tel: +201090646606
Email: sales@zamelfruit.co
www.zamelfruit.com 
https://www.linkedin.com/in/el-khtib-b30571110/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven