Emanuel Sluis, Service2Fruit:

"Voor het eerst dit seizoen oriëntatie op de lange termijn op de perenmarkt"

Tholen - De perenmarkt heeft de afgelopen weken de weg omhoog gevonden. "En de cel- en bakprijzen liften daarop mee. Prijzen liggen voor de directe handel ongesorteerd op een niveau rond de 60 cent en op de termijnmarkt tot 70 cent", vertelt Emanuel Sluis van handelsplatform Service2Fruit. "De stemming en verkoop is goed. Wel is het opvallend dat de handel maar moeilijk de prijsstijging kan accepteren. Iedereen is op zoek, maar de prijs blijft vaak een probleem."

"Ook de verkoop van Conference-peren naar Polen is door de prijsstijging even gestagneerd, maar die is inmiddels wel geland. Mede door het koude voorjaar is de pluk naar achteren verschoven. Handelaren die met retail zaken doen en jaarrond peren willen verkopen, zijn zich nu toch aan het oriƫnteren hoe ver ze komen dit seizoen en die oriƫntatie op de lange termijn is er het hele seizoen nog niet geweest", vertelt Sluis.

"De appelmarkt is redelijk vergelijkbaar. Prijsvorming van de Jonagold is goed met prijzen tussen de 70 en 80 cent, al hadden de telers mogelijk nog een iets hoger prijsniveau verwacht. Er zijn toch een stuk minder appelen geplukt. Voor Elstar zijn de prijzen ook goed geweest met een niveau boven de euro. Maar daar heb je er wel mee te maken dat het seizoen gaat aflopen en in tegenstelling tot de Conference-peren zijn de Elstar-kopers nog niet happig genoeg om het seizoen te verlengen," besluit Sluis.

Voor meer informatie:
Emanuel Sluis
Service2Fruit
De Ooyen 15A
4191PB Geldermalsen
+31 885 321 300
info@service2fruit.com
www.service2fruit.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven