Nieuwe citroenschilmachine voor verwerkende industrie

Citrus wordt in Zuid-Italië, net als in vele andere delen van de wereld, niet alleen vers geconsumeerd, maar ook gebruikt in andere sectoren. Zo wordt het bijvoorbeeld ook gebruikt voor drank en cosmetica.

Geschilde citroenen

Het Italiaanse PND produceert al tientallen jaren industriële machines voor de productie van kant-en-klaar fruit, bestemd voor bedrijven die actief zijn in de voedselverwerkende sector. 

“De schillen, het vruchtvlees en het sap van citrus worden heel veel gebruikt. Deze componenten zijn bestemd voor specifieke industrieën die ze omzetten in andere producten”, zegt exportmanager Virginia Cascella.

“Een machine die veel wordt verkocht de ZEST4/ ZEST6, voor het schillen van citrus in het algemeen. Deze machine is voor ons het begin geweest en heeft bijgedragen aan het ondernemingssucces van een Italiaans-Amerikaan, Phil Mastroianni, die succesvol werd in de Big Apple, juist met citroenen. Onze Zest-machine heeft hier naar het schijnt aan bijgedragen.”


De ZEST-schiller kan worden uitgerust met 4 of 6 stations en is gemakkelijk te bedienen. Zodra het fruit in de daarvoor bestemde gleuven is geplaatst, voert de schiller zijn bewerkingen zelf uit. De machine is uitgerust met een mechanisch systeem dat het mogelijk maakt met de dikte van de schil te variëren, afhankelijk van de vereiste verwerking.

De dunne schil, met uiterste precisie gesneden door de dunschiller ZEST4 – 6, is wat nodig is om onder andere een beroemde citroenlikeur te maken.

De schillen worden gedroogd, gekonfijt, gekarameliseerd, geglazuurd en geglaceerd. De gekonfijte schillen kunnen namelijk geheel of gedeeltelijk met chocolade worden omhuld, zodat ze als lekker tussendoortje kunnen dienen.

De gedroogde schillen worden veelal gebruikt om gerechten te bereiden, zoals risotto's en hoofdgerechten op basis van vlees en vis. Deze zijn ook terug te vinden als ingrediënt voor desserts. Ook vanuit de cosmetische sector is veel vraag naar citroenschillen.

Citroenschillen

“De taak van PND was en is het steeds verder perfectioneren van de technieken en systemen die op de afzonderlijke machines moeten worden toegepast. Op de markt groeit de vraag namelijk naar gelang de behoeften die in specifieke sectoren ontstaan. Juist daarom willen wij snel reageren met een aanbod dat altijd aan de verwachtingen voldoet”, besluit Cascella. 

Voor meer informatie:
Virginia Cascella 
PND - Fruit Processing Machinery
Via Brancaccio, 11
84018 Scafati (SA) – Italië
+39 0818509368
info@pndsrl.it
www.pndsrl.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven