Great Wrap, 's werelds eerste composteerbare wikkelfolie van aardappelafval

Na geschokt te zijn over de enorme berg aan afvalproducten in hun sector besloten Julia en Jordy Kay om 's werelds eerste composteerbare wikkelfolie te ontwikkelen. Het product wordt vervaardigd van aardappelafval. 

Het stel uit Melbourne verkocht in de eerste week in rap tempo voor ruim €19.000 van hun nieuwe 'Great Wrap'-folie. Julia vertelt dat de productie de verkoop niet bij kon benen. 

Begin 2020 namen de twee ontslag om een begin te maken met de ontwikkeling van een 100% composteerbaar product dat geen nare microplastics achter zou laten. Inmiddels hebben ze een eigen fabriek op het schiereiland Mornington, die geheel op zonne-energie draait, en 15 personeelsleden in dienst. Ze hebben grootse plannen om oplossingen te vinden voor de meest schadelijke plastic producten. Het tweetal importeert het aardappelafval momenteel uit de Verenigde Staten.
 Foto: Julia Kay

Great Wrap was het eerste product dat zij op de markt brachten. Het werd in april officieel geïntroduceerd. Het stel produceerde tot nu toe ongeveer 500.000 m van het plasticalternatief. Om het zo toegankelijk mogelijk te maken wordt Great Wrap voor dezelfde prijs aangeboden als traditionele wikkelfolie op oliebasis. 

Volgens een artikel op potatonewstoday.com zal het volgende product een palletfolie worden, dat geschikt is voor zware vracht en niet scheurt. Ook dit product zal worden vervaardigd van aardappelafval. Het stel beschikt nu over een machine waarmee een palletfolie kan worden geproduceerd dat uit vele fijne lagen van het op aardappelafval gebaseerde materiaal bestaat en een wafelstructuur heeft waardoor het nog sterker is. 

Voor meer informatie:
www.greatwrap.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven