Nieuwe kartonnen tray op de markt

Cascades, een in Noord-Amerika en Europa gevestigd verpakkingsbedrijf, introduceert de eerste thermogevormde kartonnen tray. Het product is gemaakt van 100% gerecycled en recyclebaar karton en heeft een recyclebare coating op waterbasis die vocht tegenhoudt. Jacques Bissonnette van Cascades in Canada: "De kartonnen tray vormt een echt alternatief voor plastic en foam trays. Duurzaam verpakken wordt steeds belangrijker en afgedwongen door retailregelgeving en de vraag van consumenten."

"In november vorig jaar hebben we in Canada een succesvolle introductie met de kartonnen tray voor minikomkommer georganiseerd. Deze maand nog is een klant in de VS begonnen met het gebruik van de trays voor maïs." Het product is verkrijgbaar in een reeks verschillende maten van 21 cm breed tot 5 cm hoog. Cascades biedt echter ook oplossingen op maat. De tray is geschikt voor een breed scala aan groenten en fruit, van spruitjes tot paprika's, sperziebonen en nog veel meer. Bissonnette: "De verpakking komt nog beter tot zijn recht als hij wordt gecombineerd met een composteerbare topsealfolie, waardoor het een volledig duurzame oplossing wordt."

Het verhaal vertellen
"We denken dat het echt belangrijk is om het verhaal te vertellen over hoe duurzame verpakkingen kunnen helpen om de ecologische voetafdruk te verkleinen en de duurzaamheidsdoelstellingen van de retailer te bereiken." Om het verhaal te ondersteunen, heeft Cascades een LCA (Life Cycle Assessment) ontwikkeld voor al haar productlijnen.

"Dit betekent dat we de klant precies kunnen vertellen hoeveel vermindering van de ecologische voetafdruk ze kunnen bereiken met een van onze duurzame oplossingen in vergelijking met het materiaal dat ze nu gebruiken." Veel van de huidige plastic verpakkingen, evenals schuimverpakkingen, kunnen worden vervangen door deze kartonnen oplossing die heeft bewezen een gelijkwaardige houdbaarheid te bieden als plastic." De nieuwe kartonnen tray werkt met bestaande machines voor plastic trays, wat betekent dat er geen extra investeringen nodig zijn voor producenten of verpakkers die de overstap naar karton willen maken."


Cascades heeft ook geïnvesteerd in onderzoek aan de consumentenkant. "Niet alleen de vraag naar duurzaamheid is gegroeid, maar ook de bereidheid van consumenten om de daad bij het woord te voegen." De meeste consumenten zijn bereid iets meer te betalen voor producten die duurzaam zijn verpakt. Ook een betere etikettering op de verpakking zou consumenten stimuleren om meer groene, duurzame verpakkingen te kopen. Bissonnette: "Het is nog steeds een beetje duurder, maar zowel producenten als winkeliers moeten niet bang zijn om hun prijzen wat te verhogen. We hebben het niet over hele dollars, maar slechts over een paar centen meer."

Voor meer informatie:
Jacques Bissonnette
Cascades Specialty Products Group
jacques_bissonnette@cascades.com
www.cascades.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven