Lycke van Boekel:

"Cupcakes voor opening terrassen, maar we hopen snel op meer versoepelingen"

Tholen - De versoepelingen bij de horeca vierde Lycke van Boekel van Horecagroothandel Boekel AGF uit 's-Hertogenbosch deze week met haar team met zelfgebakken cupcakes. "Ik ben zo blij dat er versoepelingen zijn en er weer wat mogelijk is. Dat heeft de hele branche echt heel hard nodig. Niet elke horecagelegenheid heeft een terras om op te starten, maar ik verwacht toch wel dat 80% van onze klanten die open konden gaan, zijn opgestart."

Tegelijkertijd hoopt ze dat de horeca-ondernemers snel meer mogelijkheden krijgen. "We hebben nu een vinger, maar hopen snel op die hele hand. Het inkopen is er niet eenvoudiger op geworden. Je hebt nu best wat horeca-ondernemers die op maandag goed willen inkopen, maar bij regen hadden ze anders nog een uitweg naar de verkoop binnen. Je hoopt nu niet dat ze na een week slecht weer hun producten weg moeten gooien. Daar houd ik mijn hart toch wel een beetje voor vast. De situatie duurt nu al zo lang."

"Voor Corona zagen we al dat de chef-koks lastiger te vinden werden en dat zal nu zeker niet minder zijn. De verwachting is toch wel dat een groot gedeelte van de koks niet terug gaat komen. Wij kunnen daar met onze snijkeuken goed op inspelen door de horeca precies op maat te beleveren. We zien duidelijk dat er veel meer gesneden groenten worden besteld. Rauwkostmixen zijn bij ons nog 100% handgemaakt. De ingrediënten worden volledig door de klanten bepaald en ze kunnen zelfs de gewenste dikte van bijvoorbeeld de paprika aangeven."

"Andere hardlopers in ons assortiment zijn ook nu producten als champignons, komkommers, perssinaasappelen en kruiden. Je ziet nu dat de eerste bruiloften mondjesmaat weer gaan komen. Daarmee neemt de vraag naar de luxere producten wat toe. Asperges zijn erg lastig beschikbaar. Wel zie je momenteel al veel vraag naar de beste Hollandse aardbeien", vervolgt Lycke, die tien jaar terug met haar partner – voormalig chefkok Luigi Perosce – van start ging met haar eigen AGF-horecagroothandel. "Ons bedrijf is gelukkig redelijk stabiel gebleven. De afgelopen jaren zijn we telkens keihard gegroeid. Die groei was het afgelopen jaar weg, maar ik ben blij hoe we onze positie behouden hebben. De flexibiliteit waar we al tien jaar voor staan, hebben we hard nodig gehad."

Voor meer informatie:
Boekel AGF
De Meerheuvel 8
5221 EA ‘s-Hertogenbosch
+31 (0)73 – 7601200
info@agf-vanboekel.nl 
www.agf-vanboekel.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven