ArilSystem maakt bewerking van granaatappelen en lychees gemakkelijker

Granaatappelen zijn gezond, maar de bewerking ervan vraagt nogal wat behendigheid en is arbeidsintensief. Daarom wordt het vaak over het hoofd gezien in de wereld van de bewerking van vers fruit. Deze fruitsoort vraagt om een unieke bewerkingsmachine. Het ArilSystem voorziet hierin.

Dit systeem is ontwikkeld door het Israëlische Juran Technologies met de geregistreerde naam ArilSystem. Avner Galili, de directeur van het bedrijf: "De JU-20 is onze oudste ArilSystem machine. Deze machine kan tussen de 600 en 900 kg granaatappelen per uur bewerken."

"En hoewel we onze machines voortdurend verbeteren, was deze aan een soort upgrade toe. De belangrijkste verbetering was om de JU-20 aan te passen aan de manier waarop de kleinere machine, de JU-10, en de grote JU-56, de pitjes van het fruit extraheren. Deze zijn de grootste en de kleinste van de reeks en kunnen respectievelijk 504 en 2.500 kg/uur bewerken. Parallel daaraan hebben we nog een machine aan de inventaris toegevoegd: de JU-28."

Hoogwaardige extractie van granaatappelpitten
Avner: "Wat opvalt aan de ArilSystem-machines is de kwaliteit van de geëxtraheerde granaatappelpitten. Het sap smaakt beter en de vers gesneden pitten hebben ook een langere, verbeterde houdbaarheid." Het proces is geautomatiseerd en levert een hygiënisch product van hoge kwaliteit op. Het eindproduct wordt ook gewassen en verpakt, alles met een minimum aan personeel. Bedrijven over de hele wereld hebben deze systemen al geïnstalleerd, van Oostenrijk tot Turkije, de VS, Zuid-Amerika en Europa.

Lychees
Maar Juran bouwt niet alleen machines voor de bewerking van granaatappelen. "We hebben een unieke methode ontwikkeld om lychees te behandelen, zonder zwavel. Tegenwoordig worden de meeste lychees met zwavel behandeld. Daarmee wordt de rode kleur van de schil behouden. Maar zwavel kan schadelijk zijn als het wordt geconsumeerd. Dit fruit komt uit Madagaskar, Mauritius, Australië, Vietnam en andere delen van de wereld. Maar deze conserveringsmethode heeft ertoe geleid dat dit fruit geen toegang heeft tot veel markten."

Zwavelvrij
"Wij hebben een technologie die geen zwavel gebruikt. Dit zwavelvrije, geautomatiseerde proces fixeert de kleur van de lycheesschil en het verhoogt ook het kleurbehoud tot maar liefst vijf weken."

"Dat betekent dat u zich voor uw lychees niet langer hoeft te haasten om ze op de markt te brengen. Ze kunnen nu veel langer op de markt worden gebracht en hebben een veel langere houdbaarheid. Verre markten zijn dus een reële mogelijkheid. We hebben de technologie geïnstalleerd in pak- en sorteerstations in Vietnam, Australië, Israël en Mozambique."

Voor meer informatie:
Avner Galili
Juran Technologies
+972 3964 0377
avner@juran.co.il 
www.juran.co.il 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven