Tasmaanse appelteler neemt twee REVO Piuma-platforms in gebruik

Slimmer werken, niet harder

Teler Shane Weeks uit Tasmanië was al overtuigd van de waarde die een oogstplatform kon toevoegen aan zijn appelboomgaard in de vorm van hogere kwaliteit en productiviteit, voordat de Covid-19-grenssluitingen van vorig jaar de kraan dichtdraaiden voor seizoensarbeiders. Toen dat het geval was, bestelde hij er meteen twee.

Voor Shane, directeur bij het in Spreyton gevestigde Ayers Orchards, was het onvermijdelijk om onervaren binnenlandse arbeidskrachten aan te nemen, wat bijdroeg aan het tijdskader voor de investering. Die platforms moesten er meteen komen.

Shane Weeks (links op de foto) en Brett Squibb van RW Squibb & Sons zijn ervan overtuigd dat de platforms hun vruchten zullen afwerpen in de vorm van hogere kwaliteit en efficiëntie. (Foto: Jacqui Beven Photography)

Shane vertelde dat de belangrijkste drijfveer voor de investering was om van zijn boomgaard in Spreyton een plaats te maken waar mensen die weinig ervaring met appelplukken hadden, naartoe wilden komen en eenmaal daar, wilden blijven.

"Als we arbeiders willen, moeten we voor hen zorgen", zei Shane nadat hij vlak voor het begin van de oogst twee REVO Piuma-platforms in ontvangst had genomen. "Appelen plukken is hard werken. Deze beginners moeten nog leren plukken. Als je nog nooit geplukt hebt en je krijgt de keuze tussen ladders en zakken of op een machine staan, wat zou je dan kiezen? "Een platform is veel gemakkelijker voor de arbeid en het gaat om de veiligheid. Ik ben al honderden keren van ladders gevallen en ik wil niet dat anderen dat overkomt."

Shane zei dat het wegnemen van de noodzaak om te leren hoe ladders en zakken efficiënt te beheren betekende dat nieuwe plukkers ook eerder productiever waren, langer bleven, waardoor het personeelsverloop en de administratie- en overheadkosten voor de werkgelegenheid afnamen en dat het fruit dat ze plukten van betere kwaliteit was. De platforms kunnen ook worden gebruikt om de inspanningen voor andere taken in de boomgaard te verlichten.

"Veel kneuzingen zullen verdwijnen. Als ze een appel op de band laten vallen, is het er maar één, als hij in de zak gaat, zijn het er vier of vijf en we zullen dan ook minder voedselverspilling hebben dankzij de nieuwe platforms."

Met € 123.000 is het een aanzienlijke uitgave, maar Shane is ervan overtuigd dat die gemakkelijk zal worden terugverdiend door verhoogde productiviteit en kwaliteit. Hij hoopt de investering in 5 tot 7 jaar terug verdiend te hebben.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen.

Voor meer informatie:
Alison Barber
Apple and Pear Australia Ltd
+64 03 9329 3511
abarber@apal.org.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven