Kleinere Zuid-Afrikaanse peren kleuren dit jaar moeilijk

"Ondanks een moeilijk kleurjaar heeft de late blospeer Cape Fire, die na Forelle wordt geoogst, zijn vaste kleur behouden en zijn betrouwbaarheid bewezen," zegt Lohan Marais van Icon Fruit.

De laatste Cape Fire-peren zijn vorige week geoogst, de verpakking gaat door tot volgende week. Vanaf week 16 en week 19 wordt de peer op grote schaal verladen, naar Zuidoost-Azië, Rusland, Europa en het Verenigd Koninkrijk.

Van oudsher was het nadeel van Zuid-Afrika op die markt de grootte en de peren en het fruit is dit jaar over het algemeen een maatje kleiner, een tendens die ze ook bij Forelle-peren constateerden, maar de peren en vooral de Cape Fire-peren die ze voor de Zuidoost-Aziatische markt verladen, doen het goed.

Lohan: "We zien zeker een toegenomen belangstelling voor de peer uit Zuidoost-Azië; ze houden echt van een peer met een betere kleur dan Forelle." 

Cape Fire zorgt voor hoge verpakkingsresultaten
Bij het verpakken van Forelle wordt het fruit verpakt als Forelle wanneer het voldoet aan de eis van het blospercentage en als Vermont Beauty wanneer het dat niet doet. De kleur van Cape Fire is zo solide en betrouwbaar dat slechts één klasse van Cape Fire wordt verpakt.

Als gevolg daarvan zijn de verpakkingsresultaten van Cape Fire hoger dan van Forelle, vooral in een moeilijk kleurjaar als dit, een punt van differentiatie dat duidelijker is geworden in de vier jaar dat de cultivar (gespot in een boomgaard in het Warme Bokkeveld, buiten Ceres) commercieel wordt geteeld.

Het uitrollen van commerciële boomgaarden in Zuid-Afrika neemt gestaag toe. De laatste 10 jaar is er veel getest en Cape Fire is commercieel aangeplant in Australië en getest in België en de VS via TopFruit in Zuid-Afrika. We hebben enkele uitdagingen gehad met de groei van de Cape Fire-boom en we testen verschillende onderstammen onder net om te zien of we de groei en sterkte van de bomen kunnen verbeteren.

Lohan: "De markt voor blosperen ziet er goed uit. Als je het over peren hebt, staat de wereldeconomie een beetje onder druk. Het voelt alsof de prijzen niet helemaal zijn waar ze vorig jaar waren en de wisselkoers is niet in ons voordeel zoals vorig jaar, dus de prijzen zullen lager zijn dan vorig jaar, maar er is zeker een aantrekkingskracht van de markt."

Voor meer informatie:
Lohan Marais
Icon Fruit
lohan@iconfruit.co.za
www.iconfruit.co.za
www.capefreshproduce.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven