Gunstig weer voor Turkse kersen

Het Turkse kersenseizoen staat op het punt te beginnen. Eén exporteur heeft voor dit nieuwe seizoen zwaar geïnvesteerd door machines te moderniseren en aan te kopen om zijn verpakkingscapaciteit te vergroten. Terwijl verschillende landen schade hebben geleden als gevolg van het koude weer, is de variëteit Ziraat-900 nauwelijks getroffen. Dit zou kunnen leiden tot een succesvol seizoen voor Turkse kersen.

De Turkse fruitexporteur Canlar heeft zwaar geïnvesteerd voor het komende kersenseizoen, zegt assistent-manager Enes Gurgen. "Onze voorbereidingen voor het kersenseizoen 2021 zijn bijna afgerond. We blijven investeren in ons land, aangezien Turkije 's werelds grootste kersenleverancier is. Om aan de groeiende vraag te voldoen, hebben we onze acht lijnen Unitec Cherry Vision 2.0 verpakkingsmachine geüpgraded naar 20 lijnen Unitec Cherry Vision 3.0. Met deze verbetering hebben we onze kersenbewerkingscapaciteit verhoogd tot 15 ton/uur. Rekening houdend met de arbeidsveiligheid en hygiënische omstandigheden bij het verpakkingsproces hebben we met onze verhoogde capaciteit onze binnenruimte uitgebreid van 5.000m² naar 8000m²."

Gurgen: "Ons bedrijf, dat het hele proces van kersenteelt tot verlading in goede banen leidt, heeft ook geïnvesteerd in de Unitec AC 350. Deze investering is ook belangrijk omdat deze technologie voor het eerst door ons in Turkije zal worden gebruikt en het zal ons een drie keer snellere verpakking opleveren dan de reguliere lijnen. Dit jaar schatten we dat de eerste verladingen van Ziraat-900-kersen in de laatste week van mei zullen beginnen."

Hoewel er in andere landen vorstschade is geweest, is de kersenvariëteit die Canlar uit Turkije exporteert niet zo erg getroffen, legt Gurgen uit. "Tot nu toe is het goed weer geweest. Vooral ons voornaamste exporttype, Ziraat-900, heeft geen hinder ondervonden van het koude weer twee weken geleden. Anderzijds hebben de vroege kersenrassen die op de binnenlandse markt de voorkeur genieten, iets ingeboet. Dit seizoen mikken wij op een export van minstens 6.000 ton kersen. Met onze nieuwe investeringen en hogere capaciteit, denk ik dat het niet moeilijk zal zijn om dit doel te bereiken. De gunstige weersomstandigheden in Turkije en het feit dat andere landen gedeeltelijk door vorst zijn getroffen, wijzen erop dat het een goed seizoen zal worden voor de Turkse kersentelers en exporteurs."

Canlar is actief geweest op een flink aantal markten in Europa en Rusland, maar wil dit jaar ook naar verschillende Aziatische landen exporteren. "Naast de Europese en Russische markt neemt de vraag naar Turkse kersen toe, dankzij zendingen naar vele locaties wereldwijd. Ons bedrijf werkt vooral met Noord-Europese landen -Noorwegen, Zweden en Denemarken- en andere Europese landen zoals Nederland en Duitsland. Vooral het Verre Oosten is voor ons een open markt geworden dankzij het luchtvrachtvervoer. Wij streven ernaar te exporteren naar Hong Kong, Singapore, Maleisië, Indonesië, India en soortgelijke landen. Wij hebben onze exportvergunningen voor de markten van China, Zuid-Korea en Taiwan ontvangen. Wij hopen dat de Chinese markt, waar wij vorig seizoen goed werk hebben verricht, ook dit jaar zal opengaan. We zijn van plan om dit jaar met ons merk Sunny Fruit intensief te werken op Europese bestemmingen en met het merk Solaris in het Verre Oosten."

Voor meer informatie:
Enes Gurgen
Canlar
+90 507 129 04 94
enes@canlarfruit.com 
www.canlarfruit.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven