5 tot 10% meer opbrengsten

Seizoen Mazzarrone druiven start vroeg dit jaar

“Het seizoen van de Mazzarrone druiven met BGA-label gaat dit jaar rond 10 mei van start en dat is vrij vroeg. De bloei werd bevorderd door het gunstige weer, waardoor de druiven perfect waren en het ingrijpen tot een minimum beperkt is bleven”, zegt Giovanni Raniolo, voorzitter van het Consortium.

Giovanni Raniolo

“Terwijl het Italiaanse vasteland de afgelopen dagen door een koufront werd geteisterd, hebben de temperaturen in Mazzarrone geen enkele invloed gehad op onze druiven, mede omdat de vroege rassen in kassen worden geteeld. De eerste batches zullen worden geleverd aan internationale nichedistributeurs en naarmate het seizoen vordert en de hoeveelheden toenemen, zullen de binnen- en buitenlandse handelaren aan de beurt komen.” 

“Het eerste ras dat geoogst gaat worden is de Black Magic en een paar dagen later gaan we starten met de bekende en gewaardeerde Victoria. De consumenten zijn eraan gewend het druivenseizoen te beginnen met de prestigieuze BGA-rassen uit Mazzarrone. Het ziet ernaar uit dat de hoeveelheden dit jaar 5-10% hoger zullen liggen dan in 2020, wat aanzienlijk is, als we bedenken dat dit de eerste Europese druiven van het seizoen zijn.”

Er zullen ook veel pitloze rassen op de markt zijn dit seizoen. “Het pitloze segment groeit, met zowel witte als rode rassen die in Mazzarrone worden geteeld. Elke start van het seizoen is er veel verwachting voor onze pitloze druiven die begin juni geoogst zullen worden. De arealen waarop de druiven worden geteeld nemen jaarlijks toe. Het consortium steunt de traditionele rassen, vooral het ras Italia, maar de mogelijkheid om pitloze druiven te commercialiseren beantwoordt aan de groeiende marktvraag.”

Het Consorzio di Tutela dell'Uva da Tavola di Mazzarrone Igp heeft ook een nieuwe website gelanceerd, met een boeiend grafisch ontwerp, zachte kleuren en in lijn met het thema natuur.

Voor meer informatie:
Giovanni Raniolo 
Consorzio di Tutela dell'Uva da Tavola
di Mazzarrone Igp
+39 335 1033575
info@uvadimazzarroneigp.it
www.uvadimazzarroneigp.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven