Matthias Kinzel, Strauss Verpackungsmaschinen:

"Nieuwe banderolleermachine vergroot de inpakcapaciteit rabarber"

Zelfs met beproefde processen is er soms nog ruimte voor innovatie. En alleen omdat iets werkt betekent niet dat je op je lauweren moet rusten. Dat heeft Strauss Verpackungsmaschinen het afgelopen jaar ter harte genomen.

Strauss is al tientallen jaren bekend om zijn machines voor de bereiding en verpakking van asperges, appelen en prei, die ook voor andere soorten groenten en fruit worden gebruikt: "De laatste jaren wordt onze conventionele preibanderolleermachine, die al meer dan 20 jaar haar waarde voor telers bewijst, ook steeds meer gebruikt om naast prei ook rabarber te verpakken. Aanvankelijk werden de meeste prei en rabarber verpakt in flowpacks, maar daarna nam het aandeel gebanderolleerde goederen steeds verder toe. We hebben dit als een kans aangegrepen om onze banderolleermachines enigszins aan te passen aan het product en nu zijn er al twee nieuwe rabarbermachines in bedrijf voor dit seizoen," vertelt distributieleider Matthias Kinzel.

Hoewel prei en rabarber vergelijkbaar zijn qua vorm, worden ze anders verpakt. De rabarbermachine past naadloos in de Strauss-productielijn. "Onze automatische weegmachine legt de afgewogen eenheden in de productschaal van de banderolleermachine. Deze transporteert het product dan door de tape heen waarna de tape vervolgens geseald wordt. Met onze aanpassingen voor rabarber en andere producten konden we de capaciteit ten opzichte van de oudere preibanderolleermachine met 10-15% vergroten", zegt Matthias.

Banderollen zijn als duurzamer verpakkingsalternatief steeds meer in opkomst: "De vraag naar verpakkingen met minder materiaal dan wel zonder folie is nog steeds zeer groot. Met de nieuwe banderolleermachine kunnen naast prei en rabarber ook andere producten, zoals komkommers of selderij, gebundeld en gebanderolleerd worden."

Ook bij asperges, één van de hoofdproducten voor Strauss Verpackungsmaschinen, is het seizoen nu in volle gang: "Aangezien het weer in de afgelopen weken eerder koud was, verliep de groei van deze edele groente nog enigszins aarzelend. Hierdoor was de vraag in Duitsland, Spanje, Tsjechië en andere landen weliswaar al groot, maar de asperges lieten op zich wachten. Dankzij de zonne-uren van de afgelopen dagen moet de oogst nu echter goed op gang komen", aldus de inschatting van de deskundige.

"Onze servicetechnici staan op het punt de laatste machines uit hun winterslaap te halen, en bij verschillende klanten machines gereed te maken voor gebruik. Vernieuwingen zoals de labelapplicator in onze GUB-Buncher, die een etiket om het elastiek legt voordat deze om de asperges aangebracht wordt, zijn bij de eerste klanten in gebruik. Voordeel van dit systeem is dat het een aantrekkelijk reclameoppervlak biedt en er tevens actuele gegevens op het etiket gedrukt kunnen worden. Zo zijn al onze klanten klaar voor seizoen 2021!"

Voor meer informatie:
Matthias Kinzel
Strauss Verpackungsmaschinen GmbH
Felix-Wankel-Straße 22-24
21614 Buxtehude, Duitsland
+49 (0)4161 74020
info@strauss-pack.com 
www.strauss-pack.de   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven