Ghana ontwikkelt zoete jam van afgekeurde tomaten

In een poging om de verliezen na de oogst bij de tomatenteelt te helpen aanpakken heeft het Ghanese Crop Research Institute van de Council for Scientific and Industrial Research (CSIR-CRI) een tomatenjam geproduceerd. 

Uit onderzoeksgegevens blijkt dat na de tomatenoogst verliezen optreden tot naar schatting tussen 20 en 50%. Om deze verliezen te beperken worden naoogsttechnologieën voorgesteld. Het Ghanese onderzoeksinstituut voor gewassen en het Korea Africa Food and Agriculture Cooperation Initiative (KAFACI) zijn nu van mening dat de tomatenjam van cruciaal belang is om de opbrengst te verbeteren en de houdbaarheid van tomaten op de markt te vergroten.

Dr. Evelyn Adu-Kwarteng van de afdeling Tuinbouw van het CSIR-CRI is de hoofdcoördinator van het project waarin de jam werd ontwikkeld. "Als de mensen in de gemeenschappen de capaciteit hebben om tomaten te bewerken en in de stad te presenteren, wordt het een troef voor de telers, waardoor zij ook iets te zeggen hebben over de prijs waarvoor hun verse producten worden afgezet." 

Dit project heeft ertoe bijgedragen dat tomaten zijn uitgekozen als een belangrijk gewas dat in de keten tot en met de afzet moet worden verbeterd. Het project had in februari moeten worden afgerond, maar vanwege de Covid-19-pandemie is het verlengd tot augustus.

Bron: Myjoyonline.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven