Kronen - HiTec maken nieuwe paprika's ontkern- en snijmachine

Samen met haar Nederlandse partner HiTec Food Systems brengt Kronen een nieuwe uitvoering van haar paprikaverwerkingssysteem op de markt. PDS4L werd geoptimaliseerd voor het ontkernen en snijden van tot wel 3.600 paprika's per uur en kan door slechts één persoon worden bediend.

Naast de machines en verwerkingslijnen die Kronen ontwikkelt en vervaardigt in haar eigen fabriek in Kehl aan de Rijn, distribueert het bedrijf ter aanvulling op haar portfolio ook machines van haar partner HiTec Food Systems in Zwolle. Nu introduceert HiTec een nieuwe generatie paprikaverwerkingssystemen die ideaal zijn voor het ontkernen en snijden van paprika's. 

De groente kan worden gehalveerd of gekwarteerd, waarbij het eindresultaat altijd beantwoordt aan de hoge eisen van de moderne voedselverwerkende industrie. De machine is gebruiksvriendelijk en veilig, vandaar dat deze door slechts één persoon kan worden bediend. Met dit systeem kunnen tot wel 60 paprika's per minuut worden verwerkt, wat neerkomt op 3.600 stuks per uur. 

Werking van de PDS4L ontkern- en snijmachine
De paprika's worden met de hand op de pocketband geplaatst, die ze vervolgens naar het ontkern- en snijgedeelte brengt. Bij iedere stap kunnen er vier vakken tegelijk worden gevuld. Dankzij deze speciale vakken blijven de paprika's tijdens het snijden en ontkernen perfect op hun plaats.

Het product wordt stap voor stap verplaatst door middel van mechanisch gestuurde motoren om de positionering van het te snijden product te vergemakkelijken. De gesneden paprika's worden in de vakken verder verplaatst en gelost in een opvangbak of rechtstreeks op een transportband. Het snijafval en de kernen worden direct naar de afvaltransportband geleid.

 

Voordelen PDS4L:

  • Geoptimaliseerd resultaat: PDS4L is uitgerust met een mechanisch aangestuurde transportband met een pneumatisch snijgedeelte. Er kunnen tot 60 paprika's per minuut worden verwerkt. Dankzij de doorontwikkelde constructie wordt het product perfect gepositioneerd, ontkernd en gesneden. 
  • Gebruiksvriendelijke bediening: Het systeem is eenvoudig in gebruik, gemakkelijk te reinigen en kan door één persoon worden bediend. De snij-inzetten zijn eenvoudig en snel te verwisselen en hebben een lange levensduur. 
  • Hoogwaardige constructie: De machine is robuust en betrouwbaar en beantwoordt aan de Europese veiligheidsstandaarden. Hij is geheel vervaardigd van AISI 304 roestvrij staal en foodgade materiaal (HDPE) en voldoet hiermee aan de Hygienic Design- en CE-eisen.

Voor meer informatie: 
Kira Krollpfeiffer
Kronen
+49 7854 9646-160
kira.krollpfeiffer@kronen.eu
www.kronen.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven