Hongkong International Terminals start met monitoring koelcontainers op afstand

Hongkong International Terminals heeft een systeem in gebruikgenomen waarmee koelcontainers op afstand kunnen worden gemonitord. Hierdoor kunnen alle koelcontainers de klok rond worden gecontroleerd. Het systeem biedt meer inzicht in de omstandigheden in de containers, zoals de temperatuur, luchtvochtigheid en het CO2-gehalte, waardoor de terminal haar efficiëntie sterk zal kunnen verhogen en haar concurrentiepositie op de groeiende markt voor koellogistiek zal  verbeteren.  

Hongkong verwerkte in 2020 ongeveer 900.000 TEU aan koelcontainers en is daarmee de grootste haven voor vers fruit in Zuid-China. Jaarlijks komt er in de terminals ter waarde van €2,5 mld aan verse AGF aan, waarvan ongeveer 60% vervolgens wordt verladen naar het vasteland van China. 

Leonard Fung, directeur van HIT, vertelde het volgende aan container-mag.com: “Om toonaangevend te blijven op de steeds veranderende markt heeft HIT geïnvesteerd in manieren om haar concurrentievermogen te versterken door middel van technologische innovatie, operationele uitmuntendheid en het verbeteren van faciliteiten." 

"De introductie van het monitoringsysteem voor koelcontainers is een mijlpaal op zich die het belang van het digitaliseren van terminalwerkzaamheden onderstreept. Hiermee zal de totale operationele efficiëntie en concurrentiepositie van onze terminals worden verbeterd, waarmee we wederom blijk geven van de toonaangevende status van onze stad binnen de koellogistiek." 

Foto: Hit.com.hk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven