Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verduyn werkt samen met The Juicy Group om meer waarde te geven aan restproduct uit groentenverwerking

Verduyn is een Vlaams familiebedrijf uit Kortemark dat verse groenten, vooral wortelen, teelt, wast, snijdt, verpakt en verkoopt. De resten worden nu nog afgezet als veevoer. Het bedrijf doet onderzoek of de tweederangs groenten als grondstof kunnen dienen voor soepen en sappen. Daarbij werkt de onderneming samen met The Juicy Group, een Belgisch bedrijf dat ervaring heeft in het bereiden van verse sappen.

Het onderzoek van Verduyn en The Juice Group vindt plaats binnen het Demeter project gericht op het tot waarde brengen van afgekeurde groenten en bijproducten van de groentenverwerkende industrie.

De focus in het project ligt op de resten bij de verwerking van wortelen, maar ook resten van andere groenten, zoals brocolli, kool, knolselderij en komkommer, worden onderzocht. Deze kunnen gebruikt worden als grondstoffen voor soepen en sappen én als bron van functionele ingrediënten die worden verkregen via bioraffinage.

Bron: Flanders' FOOD

Publicatiedatum: