Komst Nieuw-Zeelandse appelen vertraagd door blokkade Suezkanaal

Aan boord van de schepen die vastliggen vanwege de Ever Given, die zes dagen lang het Suezkanaal blokkeerde, zijn ook appelen uit Nieuw-Zeeland. De Nieuw-Zeelandse appelen, die bestemd zijn voor Europa en het Verenigd Koninkrijk zullen zeker vertraging oplopen. Dat zegt voorzitter van NZ Apple and Pears Alan Pollard, tegen Farmers Weekly.

De blokkade komt voor Nieuw-Zeelandse appelexporteurs op het meest ongunstige moment van het jaar, net nu de exportseizoen van start ging. "Het Suezkanaal is de belangrijkste handelsroute voor onze export naar Europa en het Verenigd Koninkrijk. Sommige rederijen hebben hun schepen al rond Kaap de Goede Hoop gestuurd, wat normaal gesproken 12 tot 14 dagen extra stoomtijd kost."

Ondanks dat de heropening van de vaarweg via het Suezkanaal goed nieuws is, verwacht Pollard nog wel een na-effect. "Er blijft grote bezorgdheid bestaan. Niet alleen over deze vertragingen, maar ook over wat dit zou kunnen betekenen voor de toekomstige doorstroom van de schepen en de beschikbaarheid van containers tijdens het hoogseizoen voor onze exporteurs."

Bron: NFO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven