Groenten telen op de poolcirkel

In Longyearbyen op het eiland Spitsbergen, in Noorwegen, de meest noordelijk gelegen stad en het laatst bewoond vóór de Noordpool, besloot Benjamin Vidmar, een Amerikaanse chef-kok uit Florida, de uitdaging aan te gaan om er groenten en fruit te telen. Hij wil met zijn Polar Permaculture-project bewijzen dat toegang krijgen tot kwaliteitsvoedsel eigenlijk altijd mogelijk is, zelfs onder extreme omstandigheden.

Het poolklimaat van het gebied, waar de gemiddelde wintertemperatuur kan zakken tot -21°C, dwong de inwoners van de stad tot nu toe om 100% van het voedsel dat wordt geconsumeerd, te importeren.

Dankzij permacultuur heeft Benjamin Vidmar een autonoom en duurzaam teeltbedrijf kunnen ontwikkelen om de bevolking van groenten en fruit te voorzien, met de bouw van een geodetische bol die de warmte van de zon opvangt om deze vervolgens naar de gewassen te leiden. 

Klik hier voor meer informatie over dit project.

Bron: ladepeche.fr
Foto: Instagram Benjamin Vidmar


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven