Alliantie van drie pakstations resulteert in grootste citrusbedrijf ProVega in Sevilla

Een overeenkomst tussen drie Sevilliaanse sinaasappel- en mandarijnenbedrijven, namelijk de telersvereniging Productores del Campo (Alcafruit) uit Alcalá del Río, de coöperatie San Sebastián uit Lora del Río en de Sociedad Agrícola de Transformación Fomento Agrícola Andaluz (Foasat) uit Peñaflor, heeft geleid tot de oprichting van het grootste citrusbedrijf in de provincie Sevilla. De naam van de nieuwe onderneming is nog voorlopig: ProVega. De cijfers komen uit op een jaarlijkse oogst van ongeveer 50 miljoen kilo sinaasappelen en 7 miljoen kilo mandarijnen.

"De oprichting van de nieuwe onderneming vloeit voort uit de goede relaties tussen zowel de commerciële teams als de raden van bestuur van de verschillende bedrijven. Het valt dus niet uit te sluiten dat er in de nabije toekomst een volgende stap wordt gezet en er ook op juridisch vlak vorm wordt gegeven aan wat vooralsnog een commerciële relatie is. Laten we het stap voor stap bekijken", zegt Francisco J. Bernal, voorzitter van Productores del Campo.

De drie bedrijven zijn lid van de tweedegraads coöperatie Anecoop, een van de belangrijkste citrusexporteurs ter wereld. "De eerste stap was om een completer aanbod binnen Anecoop te verzekeren. Nu bestrijken we de volledige afzetkalender van ons gebied aan de oevers van de Guadalquivir, de Vega de Sevilla", zegt Roberto Cruz, manager van de telersvereniging San Sebastián.

De gemeente Alcalá del Río ligt in het zuiden van La Vega, Lora del Río in het centrum en Peñaflor in het noorden. "Deze geografische situatie heeft invloed op de teelt en zorgt ervoor dat Alcafruit als eerste aan het seizoen begint. Daarna is het de beurt aan de coöperatie San Sebastián en ten slotte sluit ook Foasat zich aan. Deze alliantie stelt ons dus in staat om ons citrus aan te bieden van het begin tot het einde van het seizoen en niches te bereiken waar we elk afzonderlijk niet aan toe komen", zegt Roberto Cruz.

Pakstations
"Een bijkomend voordeel van deze unie is dat er een optimaal gebruik kan worden gemaakt van de opslagplaatsen en pakstations. Elk van de bedrijven heeft toegang tot de verwerkingsfaciliteiten van de andere partners", zegt Francisco J. Bernal.

Dit jaar is er een platform gecreëerd om de Tango-mandarijnen van de drie bedrijven te verwerken in de gebouwen van Alcafruit in Alcalá del Río en voor volgend jaar liggen er plannen op tafel om een platform te creëren voor de Nadorcott-mandarijnen in de faciliteiten van de coöperatie San Sebastián in Lora del Río.

Bron: sevilla.abc.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven