BLE-marktrapport week 11:

'Seizoen van klein citrus loopt consequent richting het einde'

Het seizoen van klein citrus loopt consequent richting het einde: zowel de vraag alsook het aanbod namen af. Bovendien werd de kwaliteit van de aanbiedingen steeds minder goed. Kwalitatief onberispelijke partijen waren zeldzaam en werden daarom op verschillende plaatsen duurder. Bij de mandarijnen zag men overwegend Spaanse Nadorcott en Orri.

Uit Israël arriveerden uitsluitend Orri mandarijnen. Marokko nam deel aan de markt met geringe hoeveelheden Nadorcott. Uit Turkije kwam voornamelijk Murcott. Clementines verdwenen vrijwel compleet uit de handel: alleen in München zag men nog enkele clementines uit Spanje, die in de loop van de week echter uit het assortiment verdwenen.

Appelen
Het aanbod was nog steeds breed. De vraag kwam over het algemeen goed met het aanbod overeen, waardoor de handelaren zelden aanleiding hadden om hun prijzen aan te passen.

Peren
Het aanbod aan Zuid-Afrikaanse importen nam continu toe. Het aanbod breidde zich uit, wat echter geen grote uitwerkingen op de prijzen had.

Druiven
Zuid-Afrikaanse partijen domineerden de handel, en het aanbod bestond vooral uit Crimson Seedless, Thompson Seedless en Flame Seedless. Dan Ben Hannah, Prime Seedless en La Rochelle waren andere rassen die beschikbaar waren.

Sinaasappelen
Spaanse handsinaasappelen domineerden de markt: Navelate en Lane Late vormden inmiddels de basis van het aanbod. Navel en Salustiana verloren aan betekenis. Uit Egypte kwamen Valencia Late en Navel, uit Turkije voornamelijk Washington Navel.

Citroenen
Het assortiment was voornamelijk samengesteld uit Spaanse Primofiori en Turkse Lama citroenen. Het aanbod breidde zich uit en was voldoende om aan de vraag te kunnen voldoen. 

Bananen
De rijperijen stemden het ter beschikking gestelde aanbod voldoende met de afzetmogelijkheden af. Als gevolg daarvan bleven de prijzen vaak stabiel.

Bloemkool
Het aantal leveringen uit Italië nam weliswaar toe, echter niet in zo'n mate dat de Franse ladingen aan betekenis verloren. Het aanbod nam alles bij elkaar af.

Sla
Kropsla kwam voornamelijk uit België. De afzet verliep op sommige plaatsen niet zonder problemen, wat een negatieve uitwerking had op  de prijzen.

Komkommers
Nederland domineerde de handel, België en Duitsland speelden een aanvullende rol. Het aanbod nam toe, aan de vraag kon zonder problemen worden voldaan.

Tomaten
Er stond een omvangrijk assortiment te beschikking, waarbij trostomaten overwogen. Dankzij een goede kwaliteit verliep de verkoop hiervan zonder problemen.

Paprika's
Spaanse leveringen domineerden en konden de vraag meestal alleen dekken. De Nederlandse en Belgische aanvoer nam echter ook toe, wat soms uitwerkingen had op de Spaanse partijen.

Asperges
Bij de witte asperges domineerden Griekse en Duitse ladingen de markt. Het aanbod breidde zich sterk uit en overtrof soms de afzetmogelijkheden.

Bron: BLE


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven