Picnic slaat handen ineen met Cora om Frankrijk te veroveren

Italië: Spar breidt haar retail in Sardinië uit
Fratelli Ibba Group, een gerenommeerde retailorganisatie, heeft zich aangesloten bij Spar in Italië en vergroot daarmee de aanwezigheid van het merk in de Italiaanse regio Sardinië. Fratelli Ibba heeft alle aandelen van Supermercati Gieffe overgenomen en daarmee ook een belang in SCS, die de licentie voor het merk Spar op Sardinië heeft. "Wij zijn verheugd dat de Fratelli Ibba groep zich bij Spar heeft aangesloten. Het zijn gevestigde retailers op Sardinië die zich hebben onderscheiden dankzij hun organisatorische capaciteiten en bedrijfsresultaten," aldus Paul Klotz, president van Despar Italia.
Bron: spar-international.com 

VK: Amazon Fresh-winkel opent in Wembley Park
Amazon heeft een Amazon Fresh-winkel geopend in Wembley Park, de tweede Amazon Fresh-winkel die Just Walk Out Shopping aanbiedt in het Verenigd Koninkrijk. Dit volgt op de introductie op 4 maart van Amazon Fresh, Amazon's eerste fysieke winkel, de eerste buiten de VS, in Ealing, Londen. Om in de Amazon Fresh-winkel te winkelen, gebruiken Amazon-klanten (geen Prime-lidmaatschap vereist) gewoon de Amazon-app om naar binnen te gaan en kunnen ze hun telefoon wegleggen en winkelen voor wat ze nodig hebben, zoals normaal, waarbij ze de items inpakken bij het weggaan. Aan het einde van hun shopping trip, kunnen ze gewoon naar buiten lopen, zonder te stoppen om in een rij te staan of uit te checken.
Bron: retailtimes.co.uk 

Picnic slaat handen ineen met Cora om Frankrijk te veroveren
De Nederlandse online-supermarkt Picnic wil over enkele weken in Valenciennes van start gaan met zijn Franse activiteiten en heeft daarvoor de handen ineengeslagen met de Belgische hypermarktketen Cora. Terwijl eerdere berichten spraken over de "regio rond Lille" in Noord-Frankrijk, heeft Picnic nu aangegeven haar Franse debuut te maken in Valenciennes. De bouw van een distributiecentrum is al begonnen in Lesquin, meldt LSA. Cora heeft de berichten nog niet bevestigd, maar zei wel in gesprek te zijn met het Nederlandse bedrijf.
Bron: retaildetail.eu 

Noorwegen: Mededingingsautoriteit trekt boete voor inbreuk NorgesGruppen in
De Noorse mededingingsautoriteit heeft haar besluit om een inbreukvergoeding van 1,98 mln euro op te leggen aan NorgesGruppen herroepen, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. De vergoeding was opgelegd wegens schending van de plicht om informatie te verstrekken in verband met de aankoop van het vastgoedbedrijf Sædalssvingene 3 in Bergen in 2018.
Bron: esmmagazine.com 

Polen: Carrefour gaat misvormde producten verkopen om voedingsverspilling tegen te gaan
Carrefour Polska heeft aangekondigd dat klanten misvormde wortelen en appelen tegen gereduceerde prijzen zullen kunnen kopen in speciaal gemarkeerde stands in al zijn hyper- en supermarkten in het land. De retailer wil met dit initiatief voedingsverspilling tegengaan en werkt samen met Poolse leveranciers die zijn getroffen door de pandemie en de sluiting van de horeca.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven