Eerste vrachtvlucht van België naar VS voor CMA CGM Air Cargo

De CMA CGM Group heeft onlangs een afdeling voor luchtvrachtvervoer opgericht. CMA CGM AIR CARGO verbindt nu Europa met de Verenigde Staten in recordtijd via enkele directe vrachtvluchtroutes. Het nieuwe bedrijf voltooide zijn eerste vlucht op 13 maart, namelijk van Luik naar Chicago. Op 18 maart stijgt het tweede vliegtuig op.

Frédéric Jacquet, CEO van Liege Airport, is tevreden met de beslissing van de CMA CGM: "We zijn erg trots om een groep van wereldniveau als CMA CGM te mogen verwelkomen bij de ontwikkeling van hun vrachtactiviteiten. Een Franse familiegroep die steunt op de ervaring van een Belgisch bedrijf als Air Belgium, voor het onderhoud samenwerkt met Sabena Aerospace en als basis voor haar vliegtuigen de luchthaven van Luik heeft uitgekozen: wat we hier hebben zijn drie bedrijven die dezelfde algemene ambitie koesteren om te blijven groeien en zich verder te ontwikkelen.”

Dankzij de strategische ligging in het centrum van een groot dichtbevolkt gebied en de vele mogelijkheden voor intermodaal goederenvervoer (lucht, zee, weg en spoor), is de luchthaven van Luik een knooppunt van het Europese en mondiale luchtvervoersnetwerk.

"De keuze voor de luchthaven van Luik bewijst eens te meer dat het niet alleen een prominente plaats inneemt in de luchtvervoerssector, maar ook dat het een belangrijke rol speelt in een multimodale visie op logistiek. We zijn verheugd CMA CGM welkom te mogen heten in Luik en een partner te mogen zijn voor hun projecten”, besluit Jacquet.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven