Helft geëxporteerde komkommers in 2020 kwam uit Spanje en Mexico

Volgens gegevens van Eurostat en het Mexicaanse ministerie van Economische Zaken waren Spanje en Mexico in 2020 de grootste exporteurs van komkommers en augurken. Samen waren ze goed voor 47% van de wereldwijde export van deze groenten.

Spanje zette in 2020 voor €622 mln komkommers en augurken af in het buitenland, 9,6% meer dan in 2019. De export van Mexico bedroeg €542 mln, 14,7% meer dan in 2019.

Bijna de gehele Mexicaanse export van komkommers en augurken (98,8%) was bestemd voor de Verenigde Staten, 's werelds grootste importeur van deze groenten. De rest ging zo goed als volledig naar Canada. Andere grote exporteurs van komkommers en augurken waren Nederland, Canada, de Verenigde Staten en China.

De vierde meest geteelde groente ter wereld
De oorsprong van de komkommer ligt in de tropische streken van Zuid-Azië. In India wordt de groente al meer dan 3.000 jaar geteeld, en ook in het oude Griekenland en Rome was de komkommer populair. Via het Romeinse Rijk werd de komkommer in Europa geïntroduceerd.

Tegenwoordig is de komkommer een veel geteelde groente in Europa en Noord-Amerika en bekleedt het de vierde plaats op de wereldranglijst van groenteteelt. Hij moet enkele tomaten, kolen en uien voor zich dulden.

Bron: opportimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven