Overheid gaat recordbuffervoorraad van 200.000 ton aanleggen

India: Forse uienoogst verwacht in 2021

Dit jaar is er een recordopbrengst aan uien in India en ook de vraag ernaar neemt toe. Tegelijkertijd gaat de federale regering een recordvoorraad van 200.000 ton uien aanleggen, zodat er tijdens het regenseizoen geen tekort aan uien zal zijn en de prijzen onder controle kunnen worden gehouden.

Volgens hoge regeringsfunctionarissen wordt met de vorming van een recordbuffervoorraad beoogd om zowel de uientelers een billijke prijs voor hun oogst te bieden als de consumenten te beschermen. Door de beschikbaarheid van voldoende uien tijdens het laagseizoen zouden de prijzen onder controle moeten worden gehouden.

Voorheen betrok de regering uien uit slechts drie staten, maar dit jaar is zij van plan uien aan te kopen uit nog eens vier staten. De National Agricultural Cooperative Marketing Federation of India (NAFED), het inkooporgaan van de Indiase regering, is van plan dit jaar ook uien aan te kopen in de vier belangrijkste teeltstaten van Zuid-India: Tamil Nadu, Karnataka, Andhra Pradesh en Telangana.

Bron: siasat.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven