Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lucien de Wit, LuBaFresh:

"Ondanks lagere aanvoer neergaand prijsniveau Indiase druiven"

Tholen - Bij LuBaFresh arriveerden drieënhalve week geleden de eerste India-druiven. Na een geweldige start met hoge prijzen vertonen de prijzen de laatste week een neergaande lijn. "Dit wordt vooral veroorzaakt door de kwalitatief mindere druiven uit Chili, Peru en Zuid-Afrika, die de prijs van de Indiase druiven omlaag trekken. Gezien de reacties vandaag vanuit de markt, lijkt het er wel op dat het laagste punt bereikt is", vertelt Lucien de Wit. 

"Vanuit India is de kwaliteit die wordt aangevoerd namelijk prima. Daarbij is ook de aanvoer aanzienlijk lager. Uit de laatste statistieken blijkt dat India tot vandaag 4.681 containers heeft geëxporteerd. Dat waren vorig jaar deze tijd nog 6.842 containers. Tegelijkertijd zien we dat de logistieke kosten enorm zijn toegenomen. We betalen bijna de helft meer voor een container. In die zin is het eigenlijk onverklaarbaar dat de prijzen zo laag zijn", zegt de importeur.

"Het voordeel is dat de druiven wel allemaal verkocht worden. Vorig jaar hebben we door de lockdown een dramatisch India-seizoen gehad. Nu zijn de prijzen weliswaar wel laag, maar blijft de verkoop er wel in zitten. Daarbij hoor ik vanuit India berichten dat veel telers in week 14 het seizoen al afsluiten, waardoor we naar verwachting in de tweede week van mei al de laatste binnenkomsten zouden krijgen. Het zou daarom zomaar kunnen dat er een gaatje valt tussen het Indiase en Egyptische seizoen, maar zover is het nog niet en er kan nog veel gebeuren."

LuBaFresh verkoopt voornamelijk witte pitloze druiven uit India van de variëteiten Thompson en Sonaka. "We verkopen deze zowel in schaaltjes, 4,5 kilo los, als in de mix. Het gros van de Indiase druiventeelt bestaat ook uit witte druiven. Het volume gekleurde druiven uit India mag eigenlijk geen naam hebben."

Voor meer informatie:
Luciën de Wit
LuBa Fresh
Tel: 077-777 7715
Mob: 06-41273443
Fax: 077-777 7725
[email protected]  
www.LuBaFresh.com