van citrus tot avocado's en mango's

AgroFresh lanceert eetbare plantaardige coatings voor verse producten

AgroFresh Solutions, een bedrijf dat gespecialiseerd is in systemen die ervoor zorgen dat producten (langer) vers blijven, heeft de lancering van eetbare, plantaardige coatings aangekondigd voor producten die worden verkocht onder het merk VitaFresh Botanicals.

“VitaFresh Botanicals biedt een exclusief portfolio van plantaardige oplossingen voor een breed aanbod aan groenten en fruit, van citrus tot avocado's en mango's. Voor de coatings maken de producten gebruik van de 'anti-uitdrogingstechnologie' om de natuurlijke bescherming van de schil te versterken. Hierdoor ontstaat een 'dubbelwandig' membraan dat de kans op uitdroging verkleint, de producten op gewicht houdt en ervoor zorgt dat alle producten in de keten hun versheid behouden. De oplossingen zijn volledig gebruiksklaar en gemakkelijk te integreren als onderdeel van reguliere pakstationactiviteiten,” stelt het bedrijf in een verklaring.

De eetbare coatings zijn gemaakt volgens de ISO 14001-gecertificeerde normen voor 'milieubeheer'. In tegenstelling tot de conventionele coatings die enkel drogen bij hoge temperaturen drogen de eetbare coatings al bij lage temperaturen. Concreet betekent dit dat gebruikmaken van conventionele coatings resulteert in tot 40% meer energieverbruik.

“Dankzij onze coatings kunnen producten langer bewaard blijven, de versheid van de producten in de hele toeleveringsketen langer behouden blijven en producten over langere afstanden worden verzonden. Dit alles levert allerlei besparingen op en maakt dat telers en verpakkers over de wereld meer producten verkopen. En aangezien alle plantaardige producten van VitaFresh eetbare coatings zijn, kunnen deze bovendien worden gebruikt op groenten en fruit waarvan de schil in de meeste gevallen wordt opgegeten, ook in de Europese Unie."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven