Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jacco van Kessel, Van Kessel Fruit

"Bescheiden aanbod Evelina-appels kan niet voldoen aan de hoge vraag"

"In het rijtje aan bekende appelrassen is een nieuwe ster op de markt gesignaleerd. Hoewel de appel al wat langer bestaat in andere landen maakte ze in 2020 haar intrede in ons land. Evelina blijkt een succes en wordt positief ontvangen door de consument", laat Van Kessel Fruit weten. 



"Voor je appels van een boom kunt plukken ben je wel even zoet. Als je ze dit voorjaar zou planten, dan kun je er in het najaar van volgend jaar appels van plukken. En als men bij Evelina had geweten wat ze nu weten, dan was dat al meer geweest." Jacco van Kessel van VKF (van Kessel Fruit), een van de grotere sorteerbedrijven van Nederland, legt uit: “We zijn begonnen met tien hectare bij telers in Limburg die het wel wilde proberen. En in de tussenliggende tijd hebben we flink bij geplant. Maar ze gaan gigantisch hard. We zijn van plan om dit de komende tijd verder uit te bouwen. Er is veel vraag. Ook vanuit de telers. Juist omdát het zo’n goede appel is.”

Door het nog bescheiden aanbod kan er simpelweg niet voldaan worden aan de hoge vraag. Jacco: “Iedereen die de Evelina heeft geproefd is meteen om. Het is een harde friszoete appel.”
Zijn neef Jack van Kessel vult aan: “Soms zijn appels na een aantal dagen op de fruitschaal al melig, maar dat zal je bij de Evelina niet meemaken. Die blijft gewoon twee weken goed. Dat is een unieke eigenschap.”



Tot nu toe is de Evelina alleen nog maar te verkrijgen bij de Lidl-supermarkten. “We doen ons best om de productie te vergroten. Maar dit is een natuurproduct. Je kunt niet vandaag appelbomen planten en er over een paar weken al van eten. Die looptijd is gewoon minstens anderhalf jaar,” lachen Jacco en Jack. “Hoe graag we dat ook zouden willen.”

VKF voert de regie over de gehele keten van de Evelina-appel in Nederland. Van de teelt tot en met de verkoop in het winkelschap. "Een kortere keten is er niet, waardoor de kwaliteit gegarandeerd blijft", zegt het bedrijf. Evelina vindt zijn oorsprong in Duitsland, maar wordt nu al enkele jaren door de Nederlandse telers lokaal geteeld.

Voor meer informatie:
Van Kessel Fruit
www.vankesselfruit.nl 
www.evelina-appel.nl 

Publicatiedatum: