Ernst Woltering, WUR:

"Zonder verpakking gaat een komkommer slap aanvoelen en sla verlept"

Verpakkingen zijn meer dan omhulsels om iets in te stoppen, ze verlengen ook de houdbaarheid van AGF. Twee verpakkingsdeskundigen leggen aan NU.nl uit hoe dat zit.

Zodra een tuinbouwproduct tussen de 3 en 5 procent aan vocht kwijtraakt, verliest het zijn versheid. "De celspanning neemt af, waardoor het product minder knapperig wordt", vertelt Ernst Woltering, hoogleraar productfysiologie en productkwaliteit aan de WUR. "Een komkommer gaat slap aanvoelen en sla gaat verleppen."

Klik hier om het hele artikel op NU.nl te lezen

 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven