Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Żabka opent 7.000ste winkel in Polen

VK: Zal online shoppen ook na de lockdown blijven?
De Britse supermarktsector, die goed is voor miljarden euro's, zet in op de vraag of oudere shoppers, die veel geld uitgeven, hun boodschappen online zullen blijven doen wanneer de maandenlange lockdown afloopt. Tijdens de Covid-19-pandemie is het aantal online-boodschappen meer dan verdubbeld tot 16% van de Britse retailmarkt voor voedingsmiddelen, die goed is voor ongeveer € 2,3 mld. Ocado baas Tim Steiner zegt dat het online boodschappen doen een blijvertje is en snel zal blijven groeien. Niet zo snel, zeggen de bazen van enkele gevestigde rivalen. Christian Härtnagel, directeur van Lidl GB, tegen Reuters: "Veel mensen hebben het over het nieuwe normaal, maar ik ben er absoluut van overtuigd dat we ons nu niet in dat nieuwe normaal bevinden, we bevinden ons in het tijdelijke normaal, we bevinden ons in een buitengewone tijd." 
Bron: reuters.com 

Żabka opent 7.000ste winkel in Polen
De Poolse retailer Żabka heeft aangekondigd dat het zijn 7.000e verkooppunt in het land heeft geopend in de stad Biecz. De retailer heeft het uiterlijk van de winkel aangepast om aan te sluiten bij het historische karakter van de locatie.
Bron: esmmagazine.com 

Ocado opent fulfilment center in Bristol en wil Britse capaciteit met 40% verhogen
Online-retailer Ocado heeft een nieuw customer fulfilment center (CFC) geopend in een poging om zijn bereik in het hele land uit te breiden na een sterk 2020. Het in Bristol gevestigde centrum, dat goed is voor 815 banen, kan meer dan 30.000 bestellingen per week verwerken en zal de retailer helpen bij de toegenomen vraag tijdens de lockdown. Eind dit jaar worden in Purfleet en Andover nog twee andere CFC's geopend, die de capaciteit van Ocado naar verwachting met 40% zullen opvoeren.
Bron: cityam.com 

Amazons nieuwe Poolse site gaat live nu de online concurrentie groeit
Online-retailer Amazons nieuwe Poolse website ging dinsdagochtend live. Dit markeert een aanzienlijke intensivering van de concurrentie in de booming e-commerce sector van het land. "We zijn verheugd om Amazon.pl te introduceren en in staat te zijn om Poolse klanten een selectie van meer dan 100 mln producten aan te bieden, waaronder tienduizenden producten van lokale Poolse bedrijven," zei Alex Ootes van Amazon in een verklaring.
Bron: reuters.com 

VK: John Lewis plant honderden shop-in-shops in Waitrose
John Lewis heeft naar verluidt plannen om honderden shop-in-shops in Waitrose-winkels te openen. De warenhuisketen plant ook een kleinere "lokale" formule als onderdeel van een radicale herziening van zijn portefeuille. John Lewis Partnership voorzitter Dame Sharon White zei dat ze wil dat de meeste van Waitrose's 331 winkels binnen de komende 12 tot 18 maanden een John Lewis winkel bevatten, meldde The Times.
Bron: retailgazette.co.uk 

Feitje: Britse online-supermarkt boom
Het online aandeel in de Britse retailafzet bereikte in januari een recordniveau van 16%, tegenover 8% in dezelfde maand vorig jaar. Dit is te danken aan de toegenomen vraag tijdens de derde Covid-19-lockdown van het land, zo blijkt uit gegevens van marktonderzoeker Nielsen. De vier grote supermarktgroepen van Groot-Brittannië, marktleider Tesco, Sainsbury's, Asda en Morrisons, hebben hun online levensmiddelencapaciteit tijdens de crisis sterk uitgebreid.
Bron: reuters.com 

Majorca: Omzet Mercapalma het zwaarst getroffen door verlies toerisme in 2020
De manager van Mercapalma, Jeroni Barbón, wijst erop dat er een aanzienlijke daling van de omzet is geweest als gevolg van de pandemie. Voor groenten en fruit was er een daling van 20,4% in de omzet in 2020: 152.373 ton, tegenover 191.527 in 2019.
Bron: majorcadailybulletin.com 

Amazon zet in op Groot-Brittannië: Amazon Go deze week van start in Londen
Amazon opent deze week de eerste van een reeks Amazon Go-winkels in Ealing, West-Londen. Plannen voor de opening van de eerste Amazon Go-winkel in het Verenigd Koninkrijk zijn maandenlang gehuld geweest in een hoge mate van geheimzinnigheid. Het lijkt erop dat werknemers de afgelopen weken de site hebben voorbereid. De Amazon Go gevel bleef bedekt in een poging om de opening van de Amazonwinkel zo lang mogelijk onder de pet te houden.
Bron: forbes.com 

Publicatiedatum: