Stormy Fruit geeft nieuwe hoop voor appeltelers na hagelstorm Motueka

In Nieuw-Zeeland hoopt een appelbedrijf uit Nelson met een nieuw product een lichtpuntje te brengen in de somberheid die de hagelstorm op Tweede Kerstdag bij veel appeltelers heeft teweeggebracht. Dit weekend lanceerde Golden Bay Fruit zijn nieuwe merk ‘Stormy Fruit’, dat bestaat uit appelen die door de hagelstorm cosmetische schade hebben opgelopen, maar verder onaangetast zijn gebleven.

Foto: Golden Bay Fruit

Heath Wilkins van Golden Bay Fruit vertelt dat de meeste appelen zwaar beschadigd waren door de hagel en onmiddellijk uit de boombaard moesten worden verwijderd en weggegooid, maar sommige appelen hadden slechts kleine deukjes aan het oppervlak. Hoewel de kwaliteit van dit fruit nog gewoon prima in orde was, voldeden deze appelen niet aan de klasse 1 normen voor export.

"Hoewel de appelen slechts licht beschadigd zijn, smaken ze hetzelfde en hebben ze dezelfde voedingswaarde, het is nog steeds een geweldige Nieuw-Zeelandse appel. Het hoeft niet alleen hagelschade te zijn, het kan ook takschade zijn, zonnebrand of een kleine kneuzing."

Wilkins zei verder dat telers dit soort fruit tot nu toe in de praktijk weggooiden, het verkochten aan de industrie om er sap van te maken of ze verkochten het als diervoer tegen zeer lage prijzen. Stormy Fruit kan verandering brengen in deze praktijken.

Bron: stuff.co.nz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven