Arrow Fresh

Brits taxibedrijf opent succesvolle nieuwe 'shop local' online-supermarkt

Een nieuwe, in Leeds gevestigde online-supermarktbezorgdienst is een groot succes in het hele Verenigd Koninkrijk. Tijdens de eerste lockdown in mei 2020 kwam het personeel van Arrow Cars zo goed als tot stilstand, omdat veel minder mensen gebruikmaakten van de taxidienst. Maar eigenaar David Richmond wilde zijn personeel toch bezighouden. Hij besloot dat als mensen geen taxi's gebruikten, zijn chauffeurs kwetsbare mensen konden helpen. Dus begon het bedrijf met de verkoop van een eenmalige verse AGF-box, voornamelijk aan oudere mensen.

De groenten- en fruitboxen bleken erg populair en David breidde uit met andere basisproducten zoals vlees, eieren en yoghurt. Naarmate de populariteit groeide, werd Arrow Fresh geboren; een online-bezorgdienst die zichzelf prijst vanwege de lokale steun, ethisch te winkelen en milieubewust te zijn.

"We ontdekten dat we door de grote vraag naar groenten en fruit steeds meer producten konden verkopen. We wilden het tot een meer langetermijnproject maken en hebben een specifiek verschil met andere online-supermarkten. Dus we bouwden het nieuwe bedrijf rond de belangrijkste principes van het lokaal winkelen, de verkoop van hoge kwaliteit nicheproducten, die niet kunnen worden gekocht in de supermarkt, en onze nieuwe bedrijfsactiviteit moest milieubewust zijn," zegt Louis Richmond, directeur marketing en communicatie van Arrow Fresh.

"Arrow Cars is nu nog steeds een taxibedrijf dat werkt zoals het dat altijd heeft gedaan; en Arrow Fresh is nu een apart, meer gespecialiseerd bedrijf. We bezorgen gemiddeld bijna 1.000 klanten hun belangrijkste wekelijkse supermarktboodschappen en hoewel dit het grootste deel van onze klantenkring is, bezorgen we ook kleinere bestellingen voor particulieren."

Bron: Yorkshireeveningpost.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven