De positieve tendens voor gekleurde tomaten blijft toenemen. Een aantal jaar geleden waren deze een exclusief voorrecht voor de Noord-Europese markten, maar nu worden ze in heel Europa geconsumeerd.

Een interessant seizoensproduct dat de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen is Dolcinetto Gourmet. Gino Caggia, commercieel manager bij het Italiaanse Cooperativa Produttori Associati Citrosol, vertelt hierover.

Gino Caggia

“Dolcinetto Gourmet is een mix van gekleurde tomaten; rood, geel en oranje en de tomaatjes hebben een lekkere smaak. Het is de juiste combinatie die het verschil maakt als we dit vergelijken met de huidige mixen die op de markt zijn. Dolcinetto Gourmet is het resultaat van een lange en geduldige rassenselectie. Elke tomaat heeft een eigen karakter en dit komt tot uitdrukking in een harmonieuze mix”, zegt Caggia. 

“Deze speciale tomaatjes worden van december tot juni in kassen op substraat geteeld. Ze worden met de hand geoogst. De nieuwigheid van dit seizoen is dat ze in trossen worden geoogst. Een belangrijke buitenlandse klant heeft gekozen voor een trosversie waarvan de mix is samengesteld uit gele, oranje of rode tomaten. In dat geval kan de consument dus zelf kiezen welke kleur tomaten hij wil. Wat ons heeft verbaasd, is dat er meer vraag is naar gele en oranje tomaten ten opzichte van de rode. De consument in Europese landen is dus bereid een oranje of gele tomaat te kopen, maar dan moet dit wel voldoen aan zijn verwachtingen qua smaak.”

“Daarnaast zijn er ook grootverpakkingen met gele of oranje tomaten, in combinatie met de rode. De afwijkende kleur van de tomaat maakt de consument nieuwsgierig en nadat hij ze heeft geproefd, overheersen er voornamelijk positieve geluiden. We kunnen zeggen dat innovatie niet alleen gepaard gaat met kwaliteit, maar dat het alles te maken heeft met een perfecte combinatie van traditie, smaak en kwaliteit. Dat is precies waar Dolcinetto Gourmet voor staat”, zegt Caggia.

Dolcinetto Gourmet maakt onderdeel uit van een reeds ruim assortiment gewassen die vallen onder het merk Fatti col Cuore. Dit is het paradepaardje van de coöperatie en bevat onder andere de mini-aubergines Perlina di Comiso, de zoete kleurrijke paprika’s Perlini, de Marzaninetto, Camonetto en Salinaro tomaten en de paprika Friggitello della Fiumara dell'ippari.

Voor meer informatie:
Gino Caggia
Produttori Associati Citrosol Soc. Coop. Agr. 
Sede operativa: Strada per Resinè, km 4,2
97019 Vittoria (Rg) - Italië
+39 335 544 5060
gino.caggia@citrosol.it
www.citrosol.it
www.fatticolcuore.it