Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Qatar: Verkoop van lokaal geteelde groenten in drie jaar met 66% gestegen

De verkoop van lokaal geteelde groenten via de marketingprogramma's ‘Qatar Farms’ en ‘Premium Qatari Vegetables’ is aanzienlijk gestegen; de verkoop is met 66% gestegen sinds de introductie van deze platforms.

Mohamed Ahmed Al Khanji van het Qatarese ministerie van Landbouw kwam naar buiten met deze cijfers. Hij zei dat beide programma's lokale teeltbedrijven in staat stellen om hun gewassen zonder tussenpersonen aan commerciële verkooppunten te leveren. "In 2017 zijn we begonnen met het Premium Qatari Vegetables-programma, toen de afzet van groenten ongeveer 2.740 ton per jaar bedroeg, en momenteel hebben we een afzet bereikt van 4.874 ton, dat is een groei van 66%."

Al Khanji lichtte verder toe dat de Qatarese teeltbedrijven initieel 11.000 ton groenten afzetten, maar momenteel is dat 19.000 ton. Hij zei dat de initiatieven erop gericht zijn de lokale telers redelijke prijzen te bieden voor hun investeringen en handwerk, door de klanten verse groenten van lokale teeltbedrijven aan te bieden tegen concurrerende prijzen. De goede economische ontwikkeling moedigt ook de telers aan om hun opbrengsten te verhogen, voegde Al Khanji eraan toe.

Bron: thepeninsulaqatar.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven