Oekraïne: Appelprijzen 23% gestegen

Volgens analisten verhogen Oekraïense telers de prijzen voor hun appelen. Dezelfde analisten benadrukken dat appelen van exportkwaliteit ook duurder worden.

Eind vorige week lagen de prijzen voor appelen, afhankelijk van de variëteit, tussen 10-21 UAH/kg (€ 0,29-0,61/kg), wat gemiddeld 16% duurder is dan een week daarvoor. "De prijsstijging voor appelen van exportkwaliteit in Oekraïne vindt plaats tegen de achtergrond van een geleidelijke vermindering van de voorraden," zei één van de analisten.

"Externe kopers, vooral in landen in het Midden-Oosten, zullen over enige tijd geïnteresseerd zijn in het appelaanbod uit Europese landen. Maar deze interesse zal niet lang duren aangezien de producenten in Zuid-Afrika de komende dagen geleidelijk aan het seizoen zullen beginnen. De voorkeur van de internationale appelleveranciers zal tegen begin maart drastisch veranderen," voorspelde de expert aan east-fruit.com.

De huidige appelprijzen in Oekraïne hebben het niveau van vorig jaar al met gemiddeld 23% overschreden. De voorraden appelen in de opslagplaatsen raken vrij snel uitgeput, wat alleen maar tot verdere prijsstijgingen zal leiden. De meeste Oekraïense telers zijn erin geslaagd om in januari bijna hun hele appeloogst af te zetten.

Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven