Uitspraak Duitse rechtbank in beroepszaak:

Amazon is verplicht land van herkomst AGF te duiden

Een Duitse rechtbank heeft afgelopen week geoordeeld dat online-retailer Amazon consumenten moet informeren over het specifieke land van herkomst van verse groenten en fruit die het bedrijf verkoopt.

De regionale rechtbank van München verwierp het beroep van Amazon tegen de uitspraak van een lagere Beierse rechtbank van vorig jaar. Daarin werd gesteld dat het bedrijf alle details over de herkomst van de goederen moest verstrekken om de consument te beschermen door middel van transparante productinformatie. Dit draaide om een rechtszaak die was aangespannen door consumentenbeschermingsgroep Foodwatch.

In zijn uitspraak zei rechter Andreas Mueller dat consumenten volgens de EU-regelgeving specifieke informatie moeten krijgen over het land van oorsprong van levensmiddelen. Dat betekent dat het niet aanvaardbaar was dat Amazon druiven verkocht met 13 mogelijke landen van herkomst of mango's leverde die in Israël waren geteeld terwijl de website als land van herkomst Senegal vermeldde.

Volgens apnews.com vertelde Amazon de rechtbank dat het zijn werkwijze al had aangepast na de eerste uitspraak van vorig jaar.


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven