HELIOS containers op zonne-energie

ROXBOX kondigt een nieuwe lijn containers op zonne-energie aan die werd ontwikkeld in samenwerking met haar Australische partner BlackStump Technologies. De focus ligt aanvankelijk op koelopslag op zonne-energie. HELIOS, genoemd naar de Griekse zonnegod, schept  de mogelijkheid om het voortouw te nemen op de Amerikaanse markt met containeroplossingen op zonne-energie.  

BlackStump blijft innoveren om zonne-energieoplossingen voor vrachtcontainers te ontwikkelen. Met de ontwikkeling van de HELIOS-lijn zal ROXBOX de fabrikant en distributeur van een reeks BlackStump-producten worden in de VS. De samenwerking is gericht op het optimaliseren van zonne-energie oplossingen voor vrachtcontainers in de VS waardoor onze klanten hun CO2-uitstoot kunnen reduceren en minder afhankelijk worden van dieselgeneratoren. 

ROXBOX streeft met de HELIOS-lijn naar een verduurzaming van alle producten en diensten omdat we belang hechten aan milieukwaliteit, schone lucht, natuurlijke hulpbronnen, een niet-toxische omgeving en gezond ecosysteem. 

Deze samenwerking is het resultaat van onze ambitie om onze klanten de best mogelijke oplossingen te bieden. De afgelopen jaren heeft ROXBOX koelcontainers geproduceerd voor de lokale levensmiddelensector en non-profitorganisatie. Al snel werden we geconfronteerd met de drie grote nadelen van de aan het stroomnet gekoppelde containers die we bouwden:

  1. Het benutten van de stroomvoorziening op locatie was veelal erg duur en tijdrovend.
  2. De energie was in de meeste gevallen afkomstig uit fossiele brandstoffen en dat is slecht voor het milieu.
  3. Bij gebruik van kostbare dieselgeneratoren hadden de koelcontainers een slecht rendement op investering en was er geen mogelijkheid om de milieu-impact te verminderen. 

Na een aantal problemen met stroomvoorziening en duurzaamheid te hebben ervaren, beseften we dat er een betere en schonere oplossing moest zijn. We besloten de markt te verkennen om te zien wat er beschikbaar was en of we zelf niet een betere oplossing zouden kunnen ontwikkelen. Na maanden onderzoek kwamen we in contact met het Australische bedrijf BlackStump Technologies. Hun technologie is veel hoogstaander dan wat er verder momenteel op de markt is en heeft zijn effectiviteit bewezen onder de meest barre omstandigheden op aarde. 

De Australische uitdrukking 'Beyond the Black Stump' slaat op een extreem geïsoleerde plaats, ver van de bewoonde wereld. Deze naam is perfect gekozen want de technologie die door haar moederbedrijf Heuch werd ontwikkeld, kan worden toegepast op plaatsen waar anders nooit stroomvoorziening zou zijn. Heuch ontwikkelt al sinds de jaren zeventig koeloplossingen. Deze nieuwe technologie maakt het mogelijk oplossingen voor containers te ontwikkelen waarmee problemen op het gebied van energievoorziening, watervervuiling, voedselveiligheid, opslag van medische middelen en koeling kunnen worden opgelost. 

Voor meer informatie: roxboxcontainers.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven