"Onze leden moeten beide kanten van de medaille goed in beeld hebben"

Met ingang van 20 november 2020 is John Willems interim directeur bij Royal ZON. In ZON Magazine verscheen onlangs een nadere kennismaking met de man die eerder lange tijd bij Nunhems werkte en ook als zelfstandig consultant actief was. 

John kreeg o.a. de vraag voorgelegd of ZON klaar is voor versnelling in commercie, volgens de leden van ZON cruciaal. 

"Ik denk eerlijk gezegd dat we daar op dit moment maar ten dele klaar voor zijn. We hebben werk gemaakt van een goede relatie met onze key accounts, maar wat doen we vervolgens als een grote retailer vraagt naar product dat onze huidige aanvoerders niet of onvoldoende hebben? Of zelfs wat die aanvoerders niet willen. Wat doen we dan? Is dan het product leidend, of is de vraag van die klant leidend?

Zulke afwegingen zijn heel belangrijk voor de toekomst van deze organisatie en raken erg aan wat er binnen de werkgroep Governance besproken moet worden. Het antwoord op de geschetste afweging zal niet altijd eenduidig zijn, maar op dit moment denk ik dat het wel te veel gebaseerd is op het product. Wij moeten er als ZON voor zorgen dat de leden beide kanten van de medaille goed in beeld hebben. Zaken transparant en helder uitleggen is daarom erg belangrijk."

Lees hier in ZON Magazine het hele interview, waarin John ook aangeeft dat hij verwacht dat op de lange termijn de huidige schaalgrootte van ZON onvoldoende is om zelfstandig verder te kunnen gaan. "Omdat we meer verkoopmogelijkheden voor volume hebben dan dat we aanvoer hebben, moeten we actief zoeken naar mogelijkheden om meer aanvoer te krijgen. Ik ben heel geïnteresseerd om daar met andere partijen over te spreken, mogelijk hier in de regio."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven