Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexico: bananensap helpt cholesterol te verminderen

Onderzoekers van de Universiteit van Colima (Mexico) gaan bananensap maken: een product dat ondanks het hoger suikerlevel, toch het cholesterol- en triglycerideniveau verlaagt. Dit project, gefinancierd door CONACYT, wil profiteren van alle voedingsstoffen in bananenpulp.

De truc is overtollige calorieën te transformeren in vezels, die probiotica worden genoemd. Dat vertelt Vrani Ibarra Junquera, bio-ingenieur en laboratoriumonderzoeker aan de universiteit. "Het bananensap is erg voedzaam, omdat het anti-oxidanten, vitaminen en mineralen zoals kalium en magnesium bevat en maar weinig natrium, wat voor een actief transport naar de spiercellen zorgt. Het nadeel is echter het hoge suikerniveau. Dus willen we de calorieën verlagen en die in iets gezonds omzetten", zei hij.
Publicatiedatum: