ISO pleit voor nieuwe commissie voedselverspilling

Denemarken heeft een voorstel bij ISO ingediend voor een nieuwe commissie die gaat werken aan het tegengaan van voedselverspilling. Het doel is om organisaties een tool te bieden waarmee ze op een eenduidige en systematische manier de vermindering van voedselverspilling aan kunnen tonen. De ISO documenten zullen geschikt zijn als basis voor certificatie.

NEN meldt: "Organisaties claimen vaak dat hun beleid op het gebied van preventie van voedselverspilling in orde is, maar onderbouwing of bewijs ontbreekt vaak. Ook is niet altijd duidelijk wanneer sprake is van verspilling of wat precies wel of niet voedselafval genoemd kan worden."

Oplossing
Om daar oplossingen voor te bieden, is er voorstel ingediend voor een nieuwe commissie die gaat werken aan het tegengaan van voedselverspilling. Het werk van de commissie richt zich op elke organisatie die voedselverspilling op een systematische manier wil verminderen en op die manier bijdraagt aan een meer duurzame productie, maar ook kosten bespaart.

Het werk van de ISO commissie moet organisaties een gemeenschappelijk raamwerk bieden waarmee op een systematische manier het terugdringen van voedselverspilling kan worden aangetoond. Hierbij wordt  gekeken naar systemen en documenten die al op dit gebied ontwikkeld zijn.

Strategie
Allereerst wordt een managementsysteem norm ontwikkeld met termen,  definities en algemene eisen. Vervolgens wordt er een gids opgesteld met beste praktijken, afgestemd op verschillende niveaus van strategische doelen en geschikt voor organisaties van verschillende grootte. En er komt een document met methoden om voedselverspilling op een uniforme manier te meten.

Bron: NEN


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven