On the way to PlanetProof certificatieschema wordt herzien

Het certificatieschema van het keurmerk On the way to PlanetProof Bewerkte en verwerkte producten wordt herzien. In het schema zijn criteria opgenomen voor bewerkers en verwerkers van voedselproducten. Handelaren, retailers en anderen kunnen een melding maken van nieuwe ontwikkelingen en verbeterpunten. 

Onder meer de actualisatie van de bestaande eisen wordt herzien. Ook wordt er opnieuw gekeken naar de verpakkingseisen voor kunststof en worden nieuwe eisen voor andere typen verpakkingen onderzocht.

Het Herzieningsformulier BVP 2021 kan worden gebruikt om verbeterpunten of nieuwe ontwikkelingen te melden. SMK behandelt alleen volledig ingevulde herzieningsformulieren die vóór vrijdag 5 maart 2021 zijn aangeleverd.

De colleges van deskundigen agro/food Plantaardig en Dierlijk behandelen de inbreng en besluiten of die worden meegenomen in de herziening. De herzieningsconcepten worden dit voorjaar besproken in een openbare hoorzitting. Halverwege dit jaar worden de nieuwe criteria vastgesteld en gepubliceerd.

Bron: SMK


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven