Duitsland: Overname 92 Real-winkels door Kaufland goedgekeurd

Auchan richt zich op modernisering in Rusland
Volgens berichten op Finmarket is het Franse hypermarktconcern Auchan niet van plan om in 2021 winkels te openen in Rusland. In plaats daarvan zal de retailer zich richten op zijn huidige projecten om bestaande winkels te moderniseren en de operationele efficiëntie te verbeteren. Als onderdeel hiervan zal Auchan zijn assortiment verder ontwikkelen om het aandeel van lokaal geteelde gewassen in het versaanbod te vergroten, zijn aanbod van gezonde lifestyleproducten te versterken en ook zijn huismerkaanbod te verbeteren. Het is de bedoeling om tegen 2022 een "volledig nieuwe klantenervaring" te kunnen introduceren.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Amazon zal een Ierse distributiebasis openen, wat grote gevolgen kan hebben voor de prijzen
Amazon is naar verluidt van plan een nieuwe distributiebasis in Ierland te openen, wat een impuls zou zijn voor Ierse shoppers na Brexit. Bloomberg meldt dat het bedrijf momenteel kijkt naar de bouw van een logistiek centrum in Baldonnell, Dublin.
Bron: irishmirror.ie

Belarus: Eurotorg maakt bedrijfsresultaten Q4 2020 en FY 2020 bekend
Eurotorg Holding, de grootste retailer in Belarus, heeft zijn niet-geauditeerde bedrijfsresultaten bekendgemaakt voor Q4 2020 en het volledige jaar eindigend op 31 december 2020 (FY 2020).  In Q4 2020 versnelde de netto-retailomzet met 10,9% jaar-op-jaar tot € 401 mln. In 2020 steeg de netto-omzet van de retail met 6,6% op jaarbasis tot € 1.634 mln. Op 31 december 2020 exploiteerde Eurotorg 927 winkels met een totale verkoopoppervlakte van 345,8 duizend m2. In het vierde kwartaal van 2020 heeft Eurotorg 32 nieuwe levensmiddelenwinkels toegevoegd; één winkel werd gesloten.
Bron: ir.eurotorg.by 

Hongarije: Auchan verhoogt lonen met 5,6%
De Franse supermarktketen Auchan verhoogt de lonen van niet-leidinggevend personeel in Hongarije met gemiddeld 5,6% met ingang van 1 maart, aldus Auchan Retail Hongarije, volgens piacesprofit.hu. De lonen van starters zullen met 6,2% stijgen tot bruto € 730/maand. De lonen zouden in de tweede helft van het jaar opnieuw kunnen stijgen, afhankelijk van de individuele prestaties en de algemene doelstellingen van het bedrijf, aldus Auchan Retail Hungary.
Bron: bbj.hu 

Duitsland: Kaufland neemt 92 Real-winkels over
De Duitse mededingingsautoriteit, het Bundeskartellamt, heeft de overname door Kaufland van een aantal Real-winkels in het vierde kwartaal van 2020 goedgekeurd. Met de overname van deze winkels verbetert Kaufland zijn inkooppositie in het land. Met de overname verwerft Kaufland 92 van de 101 Real-hypermarkten waarvoor het oorspronkelijk een aanvraag had ingediend, hoewel deze aan bepaalde voorwaarden zijn onderworpen. De reden waarom de overname van de 9 andere winkels niet werd goedgekeurd, was dat de concurrentie op deze locaties zou worden beïnvloed.
Bron: retailanalysis.igd.com

Strijd om Poolse e-commercemarkt van € 15 mld begint met toetreding Amazon
Een strijd om de Poolse online-shoppers is aan het opwarmen met Amazon die plannen aankondigt om de booming markt van € 15 mld te betreden. Aandelen in 's lands e-commerce-leider en Warschau's grootste beursgenoteerde bedrijf, Allegro.eu, zakten het meest in een maand, nadat de Amerikaanse reus aankondigde dat verkopers zich kunnen registreren voor haar nieuwe Poolse website die binnenkort live zal gaan.
Bron: bloomberg.com 

Franse supermarktketen Auchan wil retailmarkt Oezbekistan betreden
In een exclusief interview met EastFruit, zei Roman Sayfulin van supermarktketen Makro dat de keten in onderhandeling was met Auchan om de retailmarkt voor levensmiddelen in Oezbekistan te betreden. Sayfulin: "Sinds 2016 zijn we in onderhandeling met vertegenwoordigers van het Franse netwerk Auchan. Helaas zijn ze er niet in geslaagd om de retailmarkt van Oezbekistan te betreden, maar het team dat hier lange tijd heeft gewerkt, heeft voor het eerst een heel boek met AGF-standaarden afgeleverd."
Bron: east-fruit.com 

InPost haalt Amazon deal binnen om grip op Poolse e-commerce te verstevigen
Pakket-locker bedrijf InPost heeft een vijfjarige deal met Amazon gesloten nu de Amerikaanse reus de Poolse e-commerce markt van € 15 mld betreedt. Rafal Brzoska van InPost maakte de deal in een interview met Bloomberg bekend. Het in Amsterdam genoteerde bedrijf zal sommige Amazon leveringen in Polen afhandelen via haar netwerk van geautomatiseerde lockers en via thuisbezorging.
Bron: bloomberg.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven